Bolivya’daki ABD yanlısı darbecilerin seçimlerde hezimete uğrayıp iktidardan düşmesi ardından ülkesine dönen eski Devlet Başkanı Morales, bir yıl sonra ülkesinden ayrıldığı yerde destekçileri ile buluştu.

Morales: Bolivya’nın ve tüm dünyanın sağcıları bilsin, ‘barbarlar’ geri döndü!

Geçen yıl gerçekleştirilen ABD yanlısı darbeci bir süreç ile ardından istifa ederek ayrılmak zoruna kaldığı ülkesine geri dönen Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Cochabamba kentindeki Chimore Havaalanında binlerce destekçisi tarafından karşılandı.

Morales, ayrılmak zorunda kaldığında Chimore'den kalkan bir Meksika hava kuvvetleri uçağıyla ülkeden çıkış yapmıştı.

morales-bolivya-nin-ve-tum-dunyanin-sagcilari-bilsin-barbarlar-geri-dondu-804030-1.

Bir yıl sonra ülkeden ayrıldığı yerde destekçileri ile buluşan Morales, "Yalnız olmadığımızı biliyorduk. Geri döneceğimizi biliyorduk" dedi.

Konuşmasında, kendilerine ‘barbarlar’ denildiğini hatırlatan Morales, "Bolivya'daki ve dünyanın genelindeki sağcılar şunu bilmeli; barbarlar hükûmete geri döndü. İktidardayız" diye konuştu.

Bolivya'da 20 Ekim'deki tartışmalı seçimleri ilk turda kazanan Evo Morales, hile iddialarıyla sokaklara çıkan muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları, polisin isyanı ve ordunun çağrısının ardından 10 Kasım'da istifa etmiş ve ertesi gün ülkesinden ayrılarak önce Meksika'ya ardından da Arjantin'e gitmişti.

Morales, ülkesine 9 Kasım’da geri dönmüştü. Siyasi sığınmacı olarak bulunduğu Arjantin'den kara yoluyla Bolivya'nın Villazon şehrine geçen Morales'i binlerce kişi karşılamıştı.

morales-bolivya-nin-ve-tum-dunyanin-sagcilari-bilsin-barbarlar-geri-dondu-804031-1.