17 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 34 kuruş indirim geliyor. Benzinde ise fiyat indirimi beklenmiyor. Motorinde dün de 71 kuruşluk fiyat indirimi gerçekleşmişti.

Motorine bir indirim daha geliyor
Fotoğraf: Depophotos

Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından motorin fiyatlarında dün gerçekleşen 71 kuruşluk indirimin ardından bugün de 1 lira 34 kuruş indirim bekleniyor.

NTV'nin aktardığına göre fiyat değişikliği bu gece yarısından (17 Mart) itibaren geçerli olacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 20,88 liradan, benzinin litresi ise ortalama 20,48 liradan satılıyor.

Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan eşel mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla dengelenmeye çalışılıyor.