İtalyan ekibi Roma, son olarak Tottenham Hotspur'u çalıştıran Jose Mourinho ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Mourinho, yaptığı açıklamada, "Roma taraftarlarının inanılmaz tutkusu, beni bu işi almaya ikna etti ve işe başlamak için sabırsızlanıyorum" dedi. Portekizli teknik direktör, 2008'de bir diğer İtalyan ekibi Inter'in başına geçmiş ve burada başarılı bir performans göstermişti.

Mourinho, İtalya'ya geri döndü: Yeni adres Roma

İtalya'nın Serie A ekiplerinden Roma, son olarak Premier Lig ekibi Tottenham Hotspur'u çalıştıran Jose Mourinho ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

İtalyan kulübü, gün içinde Portekizli teknik direktör Paulo Fonseca'nın gelecek yıl takımın başında olmayacağını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün ABD'li başkanı Dan Friedkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm Roma ailesi adına Paulo Fonseca'ya bu 2 yılda gösterdiği sıkı çalışma ve liderlik için teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fonseca'nın Covid-19 salgını da olmak üzere Roma'nın başında farklı zorluklarla mücadele ettiğini belirten Friedkin, Portekizli teknik direktöre kariyerinde başarılar diledi. Portekizli teknik direktör de Roma kulübüne kendisine sağladığı bu deneyim için teşekkür etti. Fonseca ve ekibinin sezon sonuna kadar takımı çalıştırmaya devam edeceği belirtildi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR MOURİNHO

Roma, Jose Mourinho'nun önümüzdeki sezondan itibaren takımın başına geçeceğini açıkladı.

Gelişme, Roma'nın sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Mourinho ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Yönetimin, Roma için duyduğu istekleri tam olarak anladım. Bu istekler, beni motive eden tutkuyla aynı ve birlikte kazanan bir proje inşa etmek istiyoruz" dedi ve ekledi: "Roma taraftarlarının inanılmaz tutkusu, beni bu işi almaya ikna etti ve işe başlamak için sabırsızlanıyorum."

Mourinho'nun yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Bu büyük kulübe liderlik etmek ve vizyonlarının bir parçası olma yolunda beni seçtiği için Friedkin ailesine teşekkür ederim. Yaptığım görüşmelerden sonra, Roma'ya yönelik tutkularının tamamını hemen anladım. Beni her zaman motive eden aynı tutku ve dürtüdür. Birlikte önümüzdeki yıllar boyu kazanan bir proje inşa etmek istiyoruz. Roma taraftarlarının inanılmaz tutkusu beni bu teklifi kabul etmeye ikna etti ve gelecek sezona başlamak için sabırsızlanıyorum. Bu arada, Paulo Fonseca'ya en iyi dileklerimi iletiyorum."

mourinho-italya-ya-geri-dondu-yeni-adres-roma-872152-1.

"YENİ ROMA'NIN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ"

Roma Genel Müdürü Tiago Pinto da Mourinho'nun göreve gelmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Jose müsait olduğunda, tüm zamanların en büyük menajerlerinden biriyle konuşma fırsatını hemen yakaladık. Jose'nin kazanma arzusu ve oyuna olan tutkusu bizi şaşkına çevirdi. Ne kadar kupa kazanırsa kazansın, öncelikli odak noktası her zaman bir sonrakidir. Her seviyede rekabet edebilecek bilgi, deneyim ve liderliğe sahiptir. Başarılı bir spor projesi oluşturmak için zaman, sabır ve doğru pozisyonlarda doğru insanlar gerektiğini biliyoruz. Jose'nin hem yakın hem de uzun vadeli geleceğimiz için projemiz için mükemmel bir koç olacağından son derece eminiz. Dan ve Ryan Friedkin'in vizyonu ve hırsıyla birlikte yeni bir Roma'nın temellerini atacağız."

DAHA ÖNCE İTALYA'DA ÇALIŞMIŞTI

Mourinho, 2008'de Inter'in başına geçmiş ve burada başarılı bir performans göstermişti.

Inter'de tamamladığı 2 sezonda önemli başarılar elde eden Portekizli teknik direktör, 2 lig, birer İtalya Kupası, İtalya Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmıştı.