MSB’den Haftanin’e asker sevkıyatı

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyine yönelik hava operasyonları sürerken, Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) Haftanin’e asker sevk edildiği açıklaması geldi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, dün gece başlayan Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesindeki terör hedeflerini tam isabetli atışlarla yerle bir etti” dendi.

MSB’nin açıklamasında, “Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir” ifadeleri yer aldı.

‘SAVUNMA KALKANI’ DEVREDE

Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiğini savunan Irak Ordu Sözcüsü Emid Yehya Resul ise, Türkiye’nin müdahalesine karşı ‘Savunma Kalkanı Sistemi’ni devreye sokmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Resul, “Türkiye’nin 18 savaş uçağı sınırlarımızı ihlal ederek Şergat ilçesine kadar geldi. Türkiye bu tarz saldırılarından vazgeçmeli ve tekrarlamamalıdır” açıklaması yaptı.

‘BAZI KÜRT OTORİTELERİ MEMNUN’

Öte yandan Al Jazeera’nin Bağdat muhabiri Simona Foltyn, sınır ötesi operasyona “Hükümetin tepki verme konusundaki eksiklikleri, bazı analistlere göre bir tür rıza olarak görülüyor” dedi. Foltyn’e göre, bazı Kürt otoriteleri sahadaki PKK varlığından rahatsızlık duydukları için durumu memnuniyetle karşılıyor. Öte yandan operasyonda yalnızca Türkiye’nin değil, İran topçularının da yer aldığı iddia ediliyor.

TÜRKİYE HEYETİ LİBYA’DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’dan oluşan heyet Libya’ya gitti. Heyet, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Serrac ve kabinesiyle bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.