MSB'nin 'Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı ile görüştü' açıklamasına ABD'den yanıt

Milli Savunma Bakanlığı, "NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Akar, oturum öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştü" açıklamasını yaptı.

ESPER: İKİLİ GÖRÜŞME YAPMADIK

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise, Akar ile ayak üstü selamlaştığını, ikili bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, Washington ve Ankara’nın, NATO ve ABD’nin İdlib’de daha somut adımlar atması gerektiği yönünde bir anlaşmaya varmadığını belirtti.

VOA Pentagon muhabiri Carla Babb’ın aktardığına göre Pentagon sözcüsü Alyssa Farah, Türkiye medyasında çıkan haberlere yönelik, ‘’Bu türden bir anlaşma yapılmadı’’ açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştüğü belirtilmiş ve şu ifadeler kullanılmıştı: "Görüşmede Hulusi Akar, İdlib'deki son gelişmelere yönelik ABD'li yetkililerin yaptığı açıklamalardan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Bu bağlamda hem ABD hem de NATO'nun daha somut katkılarda bulunmasının öneminin de ifade edildiği öğrenildi."