Kocaeli’de MSÜ sınavında fenalaşan bir öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıktı ve aynı salondaki tüm öğrenciler karantinaya alındı

MSÜ sınavında fenalaşan öğrencinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Kocaeli’de ÖSYM tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında fenalaşan bir öğrenciye yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı ve aynı salonda sınava giren öğrenciler karantinaya alındı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 16 öğrencinin sınava girdiği 205 numaralı salondaki öğrenci, fenalaşmasının üzerine tek kişilik salona alındı ve sınavını burada tamamladı.

Kocaeli Barış Gazetesi'nden Aysun Özcan Erenkaya'nın haberine göre, 14 Haziran günü ÖSYM tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda, sınav salonuna girişte öğrencilere maske dağıtılıp ellerine dezenfektan sıkıldığı ancak ateş ölçümünün yapılmadığı ifade edildi.

Olayın yaşandığı salonda sınava giren 18 yaşındaki M.A.’nın babası C.A., şunları söyledi: "Oğlum 205 numaralı salonda sınava giriyor, 2,5 saat süren sınavın bitimine 45 dakika kala, bir kız öğrenci fenalaşıyor, başını sıranın üzerine koyuyor. Bayılacak kadar halsizleşen öğrenci, öğretmenler tarafından tek kişilik bir salona alıyor, Covid-19 testini yapacak sağlık ekibi çağırılıyor, kız öğrenci bu esnada tek kişi sınava devam ediyor. Sınavını tamamlayan öğrenciye test yapılıyor ve koronavirüs tespit ediliyor.

Oğlum eve geldiğinde bir kız çocuğunun bayılacak duruma geldiğini ve salondan çıkarıldığını anlatmıştı ki sınavdan 2 saat sonra evimize sağlık ekipleri geldi, salonda rahatsızlanan kız çocuğunun Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi ve oğlum M.A.’nın evin içinde bir odada, tabağı, çatalı, bıçağı, mümkünse tuvaleti ayrı olacak şekilde karantinada tutulması gerektiği söylendi."