Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ekonomik etkilerini azaltmak adına MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi üzerinden yurttaşlardan bir kereliğe mahsus olmak üzere ek vergi alınacak. MTV ek vergi alınacağı açıklamasının ardından yurttaşlar MTV ek vergi ne zaman ödenecek sorusunu gündeme getirmeye başladı. Peki, MTV ek vergi ne zaman ödenecek? 2023 MTV ödeme tarihleri

MTV ek vergi ne zaman ödenecek? 2023 MTV ödeme tarihleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yani MTV'ye 2023 yılı için tek seferlik olmak kaydıyla ek ödeme getirildi. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezde meydana gelen iki deprem ile birlikte yıkılanların yeniden inşa edilmesi üzerine toplanacak MTV ek vergi kararının ardından yurttaşlar MTV ek verginin ne zaman ödeneceğini araştırmaya başladı. Peki, MTV ek vergi ne zaman ödenecek? 2023 MTV ödeme tarihleri

MTV ek vergi ne zaman ödenecek? 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından depremin ekonomik etkilerini azaltmak adına hükümet MTV ek vergi alma kararı aldı. İki taksit olarak ödenmesi planlanan MTV ek vergi 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt olan tüm araçlardan alınacak.

İki taksit şeklinde alınacak MTV ek vergi ilk taksiti için düzenlenmenin yayınlandığı aydan sonra gelen ayın sonuna kadar ödenmesi planlandı. Örneğin MTV ek vergi teklifinin Temmuz ayında kanunlaşması söz konusu olursa MTV ek verginin ilk taksiti Ağustos ayının sonuna kadar ödenmesi gerekecek.

MTV ek verginin ilk taksiti yasanın yürürlüğe girdiği aydan bir sonraki ayın sonuna kadar ödenecek. MTV ek verginin ikinci taksiti ise Kasım sonuna kadar ödenecek.

2023 MTV ödeme tarihleri

2023 MTV ödeme tarihleri MTV ek vergi kanun teklifinin yürürlüğe girdiğin ayın bir sonraki ayının sonuna dek ilk taksitinin ödenmesiyle şekillenecek. MTV ek vergi kanunun Temmuz ayında yürürlüğe girmesi durumunda MTV ek verginin ilk taksiti Ağustos ayının sonuna kadar ikinci taksiti ise Kasım ayının sonuna kadar ödenmesi bekleniyor.

MTV 2023 ücretleri

Taşıtların motor büyüklüğü ve kaç yaşında olduğuna göre alınan MTV 2023 ücretleri şu şekilde: 

  • 3 yaşına kadar olan 1.300 ve altı motor hacmi olan taşıtlar için en fazla 2.545 TL
  • 3 yaşına kadar olan 1.300 ve 1.600 arası motor hacmi olan taşıtlar için en fazla 4.434 TL
  • 3 yaşına kadar olan 1.600 ve 1.800 arası motor hacmi olan taşıtlar için en fazla 7.834 TL
  • 3 yaşına kadar olan 1.800 ve 2.000 arası motor hacmi olan taşıtlar için en fazla 12.304 TL