Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan Köyü'nde yapımı durdurulan termik santral projesi iptal edildi

Mücadele eden çevreciler kazandı: Denizli Avdan Termik Santral Projesi iptal edildi

AYCAN KARADAĞ

Denizli'de Tavas ilçesi Avdan Mahallesi’nde Avdan Madencilik tarafından kurulması planlanan 300 MW’lık termik santrale karşı tepkiler sonrasında AKP Denizli Milletvekilleri ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, projesinin durdurulduğunu açıklamıştı. Bölge halkı projenin durdurulması değil iptal edilmesi için mücadelesine devam ederken proje, mevzuatta aykırı olduğu gerekçesiyle şirkete iade edildiği öğrenildi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Denizli’de yaşam alanlarının savunmasında bir tarih yazıldı. Bölge halkı, sivil toplum örgütleri ve bizler bir arada dayanışarak Denizli’nin doğasına sahip çıktık. Denizli’nin yaşam alanları iktidarın rantçı siyasetinden kurtarılmıştır” dedi.

Denizli’nin Tavas ilçesinde Avdan Köyü Muhtarı İlhan Kulaç ise, “Nihai kararı duyduk. Köy halkı olarak çok mutluyuz. Geleceğimize, toprağımıza ve doğamıza sahip çıktık. Bundan sonra da doğamızı korumaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.