MUÇEV kanun tanımıyor

Aycan KARADAĞ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı birçok sahili ihalesiz olarak Cumhurbaşkanlığı ve eski kamu bürokratlarının yönetici olarak görev yaptığı Muğla Turizm Çevre Vakfı’na (MUÇEV) verdi. MUÇEV’in Göcek Limanı’nı devralarak yat limanı yapması sonrasında bölge halkı itiraz ederek yargıya taşıdı. Görülen dava sonucunda Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi, yat limanına izin veren imar planlarını iptal etti.

Mahkeme kararında projenin bölgeyi olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi. Fethiye Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü de, mahkemenin iptal kararını dikkate alarak, 13 Eylül 2021 tarihinde düzenlediği yapı ruhsatını ve yapı kullanma izin belgesini iptal etti. İptal kararının ardından 4 Şubat tarihinde zabıta tarafından mühürlendi. Şirketin tüm kararlara rağmen mührü sökerek faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSU HAZIRLANDI

Göcek Halk Meclisi Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada, “İşletme yetkilileri maalesef sadece birkaç saat sonra mührü sökmüş ve faaliyetlerine devam ederek bir suç işlemişlerdir. Konuyla ilgili suç duyurusu dilekçesi hazırlanmış ve halkımız tarafından imzalanmaktadır. Göcek Halk Meclisi olarak; davacılarımız ve çok değerli katkılarını esirgemeyen hukukçularımızla birlikte hukukun uygulandığını göreceğimiz güne kadar bu sürecin takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz” denildi.