Müftü, Noel Baba’ya taktı: Rehber olamaz

urfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen “Noel Baba bizim neyimiz olur” seminerinde konuşan İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, “Noel kutlamak Hıristiyanlık dininin bir inanç sembolüdür. Hediye dağıtan aksakallı dede sembolü ile Hıristiyan ahlakını empoze etmeye çalışıyorlar” dedi.

Siverek Öğrenci Derneği tarafından Haliliye Mahallesi’ndeki dernek binasında gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Yıldızbaş, yılbaşının İslam dininde ve kültüründe yeri olmadığını iddia etti.

Yıldızbaş, “Noel kutlamak, Hıristiyanlık dininin bir inanç sembolüdür. Yılbaşı kutlamalarındaki Noel Baba, temel olarak çocukların ve gençlerin zihin yapılarında hediye dağıtan aksakallı bir dede sembolü ile kendi Hıristiyan ahlaklarını empoze etmeye çalışıyorlar. Bu bizim inanç sistemimizde olmayan bir yapıdır. Bizim dinimizde ve kültürümüzde bir hediye verilecekse bu ahlaki bir hediyedir. Ve yine bizim bir rehberimiz olacaksa O da Hz. Muhammed’dir. Bunun için Müslümanlar bu gibi kutlamalara çok dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Külye de ilçe müftüsüne destek vererek, “Biz gelecek gençlerle gelecek sloganı ile yola çıktık. Bu anlamda geçlerimizi eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler ile ülkemize, topluma ve ailelerine faydalı birey olma yolunda yetişmelerine yardımcı olamaya çalışıyoruz” dedi.