Müftü’nün hedefinde Cumhuriyet var
Fotoğraf: Depo Photos

Mustafa BİLDİRCİN

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 10 bin TL’si karşılanan Kuran kurslarının elektrik borcunun kalanı için bayram namazında yurttaşlardan yardım isteyen ve “Borç ödeme karşılığı cennet” vaadinde bulunduğu iddia edilen Isparta Yalvaç Müftüsü Ömer Can, skandal bir çıkışa daha imza attı. Can’ın, mesajlaşma uygulaması WhatsApp aracılığıyla paylaştığı mesajında Lozan Antlaşması ile Cumhuriyeti hedef aldığı öğrenildi.

LOZAN ZULMÜ

Can, Whatsapp uygulamasında bulunan, “Durum” bölümünden, “TOGG açılış töreninin hatırlattığı” notuyla bir mesaj paylaştı. Mesajında Fatih Sultan Mehmet Han’ın, gemileri karadan yürüterek bir çağı kapatarak yeni bir çağ açtığını belirten Can, “Reis, yüz yıllık Lozan dayatma zulmünü ve ekonomi esaretini yıkarak, milli kalkınma ve şaha kalkma bayrağını cihana ilan edişinin sembolünü gösterdi. Anlayanlar gözyaşı ile şehadet getirerek, Allah’a yaklaşıyor. Anlamak istemeyenler, Onuncu Yıl Marşı ile tagutlarına (tapınılan varlık, put) tapınarak, avunuyor” ifadelerini kullandı. Can gazetecilerin soruları üzerine, “Ben öyle bir şey paylaşmadım” diyerek Lozan ve Cumhuriyeti hedef aldığı mesajını inkar etti.

***

CENNET VAADİ

Isparta Yalvaç İlçe Müftüsü Can, Temmuz ayında Kuran kurslarının elektrik borçlarına ilişkin yaptığı konuşmada, kursun elektrik parasını ödeyenlere cennet vadetti. Açıklamasının tepki çekmesi üzerine konuşan Can, “Kimseye cennetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım” dedi.