Müftüoğlu: Düzen değişmeyecekse AKP'nin yenilmesi yetmez

Birleşik Haziran Hareketi İzmir Karabağlar Meclisi'nin, dün gerçekleştirilen kuruluş forumunda konuşan Oğuzhan Müftüoğlu, önümüzdeki dönemde Haziran'ın sorumluluğunun daha fazla olacağını söyledi.

Seçim sonuçlarını ve Birleşik Haziran Hareketi'nin tutumunu değerlendiren Mütfüoğlu "Seçimde AKP geriletildi,artık Haziran'a gerek yok diyenler var. Tersine, Haziran'ın önü şimdi daha açık" dedi.

Birleşik Haziran Hareketi'nin, seçimlerde AKP'ye hayır diyen milyonların ortak arayışının parçası olarak doğru bir karar verdiğini ifade eden Müftüoğlu, bu şekilde muhalefet dinamiğini parlamentoya hapsecek bir yoldan uzak durulduğunu da ifade etti. Önümüzdeki dönemde parlamanter hayalciliğin daha da artacağını söyleyen Müftüoğlu, bunun ötesine geçilerek Gezi dinamiklerinin mahalle mahalle, sokak sokak örgütlenmesini gerektiğini belirtti.

DÜZEN AYNEN DEVAM EDECEKSE AKP'NİN YENİLMESİ YETMEZ
Önümüzdeki dönemde baskıların yoğunlaşacağını ifade eden Müftüoğlu: "İnsanların para için hiçleştikleri bu düzen aynen devam edecekse AKP'nin yenilmesi de yetmez. Ötesine geçilmesi gerekir. Önümüzdeki dönemde baskılar devam edecektir. Düzen mağdurları örgütlenmelidir. Mahalle mahalle, sokak sokak örgütlenmek gerekir. Birleşik Haziran Hareketi, bugünden ülkenin önemli bir siyasi gücü, halkın özlemlerinin ve umudunun bir ifadesidir. Bunun büyütülmesi için mücadele etmeliyiz" dedi.

GÖRÜLMEMİŞ HESAP KALMAYACAK
Birleşik Haziran Hareketi, AKP’den hesap sorulması için 21 Haziran Pazar tarihinde düzenleyeceği eylemle harekete geçiyor. AKP’nin koalisyon ortağı olarak yeniden iktidara taşınmaması için çağrıda bulunan Haziran, “Birleşik Haziran Hareketi, halkın AKP’den hesap sorma çağrısına sahip çıkıyor, tüm gücüyle ayağa kalkıyor! Halk İstiyor. Görülmemiş hesap kalmayacak” ifadelerini kullandı.