Muğla Barosu Başkanı Uzun: “MİT Kanunu şehit haberi yapmayı kapsamıyor”

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, gazetecilerin cezaevine konulmasına neden olan MİT Kanunu'na ilişkin, "Şehit olduktan sonra bu kişiyle ilgili cenazenin haberleştirilmesinde suç unsurları yoktur" dedi.

Tele1 ekranlarında yayınlanan ve Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’ programında; tutuklu gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’ın durumunu değerlendiren Muğla Barosu Bmugla-baro-baskan-uzun-mit-kanunu-sehit-haberi-yapmayi-kapsamiyor-723071-1.aşkanı Cumhur Uzun, gazetecilerin yargılandıkları 2014 yılında değişen MİT Kanunu’nu değerlendirdi. Uzun, şunları kaydetti:

“Bir MİT mensubu görevini yaparken ailesinin ve kendisinin kimliğinin gizli kalacağını bilerek bu görevi yapmaktan çekinmeyecek ve böylelikle de koruma altında olacaktır. Çok doğru yapılması gereken bir düzenleme ve bu yapıldı. İfşa kavramı yapılan görevle ilgili açıklamalardır. İfşa edilme kavramının içinde yapılan görevin ya da görevi yapanın bilinmesiyle ilgili ortaya koymaktadır. Oysa şehit olduktan sonra bu kişiyle ilgili cenazenin haberleştirilmesinde bu suçun unsurları yoktur. Bu, hukuki boyutu. Yarın bu hukuki boyut elbette ülkenin değerli hukukçuları açısından ortaya konulacaktır. Suç unsuru bulunup bulunmadığı yapılan yargılamanın sonunda ortaya çıkacaktır.”

17 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

“Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimliğini ifşa etme” suçlamasıyla Odatv Sorumlu Haber Müdürü ve gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, haberin sahibi Hülya Kılınç, Yeniyaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel tutuklu bulunuyor.

Gazeteciler hakkında hazırlanan iddianamede gazetecilerin 8 yıldan 17 yıla kadar hapisleri istendi.