Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimin artması ve üreticilerin birlik olması için destek verdiği Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Kooperatifin ekipmanlarını da belediye verdi.

Muğla Büyükşehir destek veriyor, üreticiler kazanıyor

BirGün EGE

‘Toprağını satma ürününü sat’ sloganıyla yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflere verdiği desteği sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar 21 kooperatif ile üretim ve işbirliği protokolü imzalarken, son olarak yine Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kurulan Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kooperatifin kurulması için önemli destek veren Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait olan binayı yenileyerek kooperatife tahsis etti. Ayrıca kullanılacak tüm ekipmanlar temin edilerek yine bunlar da kooperatifin hizmetine sunuldu.

Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sezer Durmuş, Büyükşehir Belediyesinin destekleri sayesinde aracıları ortadan kaldırarak üreticinin daha fazla kazanacağını söyledi. Durmuş, “Muğla Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk ve Dalaman’da bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız Dalamanlı çiftçilerimizin yetiştirdikleri tarımsal ürünleri değerlendirerek ürünleri aracısız olarak tüketicilere ulaştırmaktır. Yaratılan katma değerin Dalaman’da kalmasını sağlıyoruz. Ana ürünlerimizi Dalaman’ın kırsalında yetiştirilen ürünler oluşturuyor. Bu güne kadar 4 ton kuru incir, 1 ton zeytinyağı, 4 ton nar suyu, 250 kg nar ekşisi, 5 ton keçiboynuzu, 7,5 ton susam, 50 teneke bal ve 250 ton narenciye işledik. Dalaman’da üretilen 50’ye yakın ürün kooperatifimiz aracılığıyla satışa sunuldu. Bir yıl olmadan önemli bir aşama kaydettik” dedi.

Tarımsal üretimin Muğla’da büyük önem taşıdığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, üreticiyi desteklemeye ve tarımsal faaliyetleri artırmaya yönelik projelerin devam edeceğini söyledi. Başkan Gürün “Bu gün burada belediyemize ait olan binayı kooperatifimize tahsis ettik. Bütün üretim araçları Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı. Üretilen her ürünün pazarlamasıyla ilgili de katkıda bulunuyoruz. Biz ürünlere Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin garantisi altında olduğunu gösteren mühür vuruyoruz. Biz de diğer büyükşehir belediyelerinin satış mağazalarına bu ürünleri tanıtıp gönderiyoruz. Muğla’da protokol iş birliği yapılan 21 adet kooperatifimiz var. Bu sayıyı gittikçe artırıyoruz. Tarım ve hayvancılık gelecekte çok önemli bir yere sahip olacak. Gençlerimizi tarıma doğru yönlendirmemiz gerekli. Kooperatiflerimizin birlik olarak Muğla’mızı daha iyi noktalara taşıyacağını düşünüyorum” diye konuştu.