Muğla Büyükşehir üreticilere destek veriyor

BirGün EGE

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ipekböceği üreticileriyle bir araya geldi. Seydikemer Çobanlar Mahallesinde ipekböceği üretimi yapan çiftçilere destek sağlamak amacıyla kurulan dut bahçesindeki yaprak hasadına katılan Osman Gürün, burada üreticilere ipek böceğinin en önemli besin kaynağı olan dut yaprağı ücretsiz olarak dağıttı.

İl genelinde tarımsal üretimin çeşitlenmesi ve çiftçilerin gelirlerinin arttırılması için desteklerini sürdüklerini belirten Gürün, “Muğla tarımını ileriye götürmek ve çiftçilerimizin gelirini arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl burada 15 dönümlük arazide 3 bin 500 adet dut fidanı diktik. Dut fidanlarımız 80 aileye hizmet edebilecek durumda. İlk yıldan verimleri almaya başladık. Ancak bununla kalmamalıyız. İçerisinde kadınlarımızın yer aldığı kooperatifi mutlaka kurmalıyız. Daha sonra dokumayı geliştireceğiz. Burada dokuma tezgâhları kuracağız” dedi.

Dut yaprağı dağıtımının ardından ziyaretlerine devam eden Gürün, yine Seydikemer tarımının ve üretiminin önemli kuruluşlarından biri olan Eşen Yakabağ Demirler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ile bir araya geldi. Kooperatif Başkanı Mehmet Şahin, Kooperatife yapılan Süt Tankı Desteği ile üreticilerin sütlerini saklama ve pazarlama konusunda çok büyük kolaylık olduğunu ve kazançlarının arttığını söyledi.