SOL Parti Muğla İl Örgütü, Sınırsızlık Meydanı’na ‘Halk Kürsüsü’ kurdu. Konuşma yapan turizm emekçisi Müjgan Bilge elektrik zamlarının hayatı işkenceye çevirdiğini belirtirken, SOL Parti MYK Üyesi Ozan Sürer de halka ait olan ne varsa geri alınması gerektiğini vurguladı.

Muğla'da 'Halk Kürsüsü' kuruldu: Elektrik zamları yaşamlarımızı işkenceye dönüştürdü

BİRGÜN EGE

SOL Parti Muğla İl Örgütü, “Zamları, pahalılığı, harami düzenini reddet” demek için ‘Halk Kürsüsü’ kurdu. Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan Halk Kürsüsünde, “Zamlar ve pahalılık altında halkı ezen bu düzeni reddediyoruz” denildi.

Halk kürsüsünde konuşan turizm emekçisi Müjgan Bilge, “25 yılımı bu ağır çalışma şartları gerektiren hizmet sektörüne verdim. Biz emeğiyle geçinenler her geçen gün daha da ağırlaşan şartları göğüslemek zorunda kalıyoruz. Son yapılan zamlar, özellikle elektrik zamları kış gününde yaşamlarımızı işkenceye dönüştürdü. Ailemin geçimini sağlayamaz hale geldim. Çok şey değil, insanca yaşayacak bir ücret istiyorum. İtibardan tasarruf olmaz diyenler biz emekçilerin yaşamlarını düşünüyorlar mı? Bu zamlar ve enflasyon karşısında ücretlerimize yapılan zamlar eridi gitti. Soyguna dönüşen elektrik zamları geri alınmalı, elektrik şirketleri kamulaştırılmalıdır” dedi.

Muğla’da esnaf olan Mustafa Durna da şunları söyledi: "Son gelen elektrik zamları ve ürünlerin zamlanması esnaf olarak bizleri çok zor duruma düşürdü. Yetkililerinde bir şey yapmaması ve herhangi bir ümit vaat etmemesi bizleri karamsar sürece sürüklüyor. Mevcuttaki pandemi koşullarını atlatmaya çalışırken, üstüne birde bu zamlar gelince esnaf olarak oldukça mağdur olduk.”

mugla-da-halk-kursusu-kuruldu-elektrik-zamlari-yasamlarimizi-iskenceye-donusturdu-982685-1.

Öğrenci velisi Funda Dural ise, “İki çocuğum var biri 10, diğeri 4 yaşında. Biz ve bizim çocuklarımız bilimin değil dinin dayatıldığı bir sisteme maruz kalıyor. Tüm bunlar olurken anaokullarında din eğitimi konusu gündeme geldi. 4 yaşındaki olan çocuğum şu anda hedef alındı. Oyun çağındaki çocuğuma, cennet, cehennem, günah, sevap anlatılacak. Çocuğum suçluluk duyacak. Beni yani annesini karşı cins olarak görecek. Benim dizime dokunduğunda günah işlediğini düşünecek. Ya da kız çocukları erkek yaşıtlarıyla oyun oynayamayacak. Bu konu yalnızca benim sorunum olmamalı. 4 yaşında din eğitimi almaya başlayan bir nesil ilerleyen yıllarda ülkeyi yönetecek. Tehlikeyi görün, fark edin. Benim küçük çocuğum yok diyerek bu işten sıyrılmayın. Bu toplumsal bir sorundur ve hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

mugla-da-halk-kursusu-kuruldu-elektrik-zamlari-yasamlarimizi-iskenceye-donusturdu-982686-1.

‘HALKIN SÖZÜ VE EYLEMİNİ BİRLEŞTİRECEĞİZ’

SOL Parti MYK Üyesi Ozan Sürer, “SOL Parti, elektrik zamlarına karşı sürdürdüğü mücadeleyi halk kürsüleriyle yeni bir boyuta taşıyor. AKP-MHP iktidarının ülkeyi sürüklediği bu ağır tablo karşısında en çok konuşması gerekenin halk olduğu düşünüyoruz. Elektrik zamları altında ezilen, işsizliğe mahkum edilen, tüm kaynakları yağmalanmış, geleceksizleştirilmiş halkın konuşması gerekiyor. Artık halk konuşacak diyoruz. İlk adımı Muğla’dan attık, ülkenin dört bir yanında mahallelerde, köylerde, iş yerlerinde halk kürsülerimizle, halkın sözü ve eylemini birleştireceğiz” dedi.

Sürer, “Tayyip Erdoğan, aynı gemideyiz, birlikte kazandık, birlikte külfete katlanacağız diyor. AKP iktidarı boyunca halk hiçbir biçimde kazanmadı. Bu ülkenin kaynaklarını talan edenler bu külfete katlansın. Otoyolları, köprüleri kime peşkeş çektilerse, bu ülkenin fabriklarını, tarım arazilerini kimlere verdilerse, kimleri zengin ettilerse onlardan alsınlar” ifadelerini kullandı.

mugla-da-halk-kursusu-kuruldu-elektrik-zamlari-yasamlarimizi-iskenceye-donusturdu-982687-1.

“Yürüyelim ki yollar açılsın, yürüyelim ki aydınlık günlere kavuşalım” diyen sürer, şunları dile getirdi: “SOL Parti olarak, ülkenin dört bir yanında süre giden direnişlerle birlikte daha umutluyuz. Halka ait olan ne varsa geri alınmalıdır. Başta enerji şirketleri olmak üzere halka ait olması gereken kurumlar kamulaştırılmalıdır. Tarikat-cemaat yurtları kapatılmalı, laiklik kazanılmalıdır. Tüm bunlar için halkın örgütlü muhalefetine ihtiyaç var. Bir vakit gelecek ve AKP gidecek kolaycılığıyla değil, işyerlerinde, mahallelerde, kampüslerde halkın örgütlü mücadelesiyle, köklü bir düzen değişikliğiyle halkın sorunlarının çözülebileceğine inanıyoruz. SOL Parti bunu örgütlemeye aday. Mücadeleyle yolların açılacağına inanıyoruz. Muğla’dan bugün söylüyoruz yarın ülkenin dört bir yanında söyleyeceğiz.”