Muğla Merkez'de ve Bodrum'da Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek için yapılan açıklamalara polis müdahale etti.

Muğla'da ve Bodrum'da Boğaziçi'ne destek eylemine polis müdahalesi

BirGün/EGE

Muğla'da Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla eylem yapıldı. Muğla Tabip Odası, SES Muğla Şubesi, Eğitim Sen Muğla Şubesi ile CHP ve HDP Muğla İl Başkanları tarafından Sınırsızlık Meydanı'nda yapılmak istenen açıklamaya polis müdahale etti.

Yaşanan arbede alkışlarla protesto edilirken, KESK Muğla Şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bodrum'da kayyum rektöre karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar, polisin tüm engelleme çalışmalarına rağmen Bodrum Belediye Meydanı'nda basın açıklamasını gerçekleştirdi.

mugla-da-ve-bodrum-da-bogazici-ne-destek-eylemine-polis-mudahalesi-837929-1.

AMASIZ VE FAKATSIZ ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ

Boğaziçi direnişini durdurmak için her türlü baskı ve zorbalığın devreye sokulduğunu dile getiren Volkan Çetin, "Ülkenin İçişleri Bakanı’nın LGBT sapkınları ifadesini kullanarak başvurduğu nefret söylemi beraberinde öğrencilere karşı bir cadı avına dönüştü. Bu söylenenler hiç birimiz için şaşırtıcı değil. Bildik şablonlarla milli, kültürel, dini hassasiyetleri bahane ederek üniversitenin aydınlanmacı, bilimsel, laik kimliği iktidar tarafından ayaklar altına alındı" dedi.

mugla-da-ve-bodrum-da-bogazici-ne-destek-eylemine-polis-mudahalesi-837930-1.

Kayyum rektörü orada tutmanın tek çaresinin baskı ve zorbalık olduğu ifade eden Çetin, "Tutuklanan öğrencilerin ‘bundan sonrası sizde’ cümleleri,tartaklanan, aşağı bakmaya zorlanan gençlerin dik duruşu beraberinde milyonlarca yurttaşın kenetlenmesini sağladı. Boğaziçi bileşenlerinin bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğini biliyor, bir kez daha onların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Nefret söylemlerinize, göz altılara, işkenceye ve tüm yalanlarınıza rağmen biz Bodrumlu yurttaşlar Boğaziçi’nin diz çökmeyeceğini biliyoruz. İktidarın en büyük fobisinin yeniden hortladığını, bu direnişin her noktasında Gezi Direnişi’ni aradığını görüyoruz. Başvurduğunuz tüm yöntemler bizler için daha fazla direnç ve bir arada olma anlamına geliyor. Bizler de Bodrum’dan Boğaziçi’nde ve ülkenin dört bir yanında yükselen direnişe ses veriyor ve onun parçası olduğumuzu haykırıyoruz. Amasız, fakatsız, şartsız,koşulsuz Boğaziçili öğrencilerin yanındayız" diye konuştu.

mugla-da-ve-bodrum-da-bogazici-ne-destek-eylemine-polis-mudahalesi-837931-1.