Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın üçünün birlikte olduğu bir formülün ardından hava muhalefetin lehine döndü. Araştırma şirketlerinin anket açıklamalarına göre muhalefet ivme kazanmış görünüyor.

Muhalefet heyecan yarattı

POLİTİKA SERVİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından muhalefet ivme kaybetmiş gibi görünse de sonuçta süreçten büyük kazanımlarla çıktı. Yıllardır süren yoksulluğun ardından deprem felaketi de gelince iktidar oy kaybı yaşamaya başladı. Son olarak cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçen Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın üçünün birlikte olduğu bir formül de eklenince hava muhalefet lehine döndü. Araştırma şirketlerinin de anket açıklamalarına göre muhalefet ivme kazanmış görünüyor.

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belli olmasından sonra yaptıkları ilk anketin tamamlandığını bildirdi.

Can Selçuki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, anketin sonucuna ilişkin ön bilgi paylaştı.

"Altılı Masanın adayını belirlemesinden sonra yaptığımız ilk anket tamamlandı" diyen Selçuki, "Muhalefet Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve etrafındaki belediye başkanları kurgusu ile istediği heyecanı yaratmış görünüyor" ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI 7 PUAN KAYBETTİ

Nokta Araştırma ise Erzurum'da yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre Cumhur İttifakı 7 puan kaybederken 4 partinin oylarında da düşüş yaşandı.

Daha önce paylaşılan anketlerde de benzer bir tablo ortaya çıkmıştı.

ALF Araştırma şirketi seçim anketi sonuçlarını önceki gün açıkladı. Araştırmanın 6-7 Mart tarihinde 26 ilde yapıldığı belirtildi. Seçmenlere genel seçimlerdeki parti tercihleri de soruldu. "Bu pazar milletvekili seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlar kararsızlar da dağıtıldıktan sonra CHP 31,8, AKP 31, HDP 11, İYİ Parti 8,9, MHP 6,5 oranında oy alıyor.

Sonuçlara göre İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in, geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu’nun adaylığını bahane ederek çıkardığı krizin etkisi olduğu düşünülüyor. Akşener’in söz konusu hamlesinin ardından sosyal medyada çok sayıda İyi Parti üyesi ekran görüntüsü paylaşarak partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Ayrıca yönetici düzeyinde de çok sayıda kişinin istifa ettiği belirtilmişti.

Geçen günlerde yayımlanan ORC anketinde de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için benzer sonuçlar ortaya çıkmıştı. Altılı Masa’da adaylık krizin sürdüğü 4 ile 6 Mart arasında ORC 28 ilde 1850 katılımcıyla iki adaylı bir seçimde kimin kazanacağını araştırdı. Buna göre Kılıçdaroğlu’nun yüzde 56,8; Erdoğan’ın ise yüzde 43,2 oranında oy aldığı görülmüştü.

Metropoll Araştırma’nın Kurucusu Özer Sencar ise anketine AKP’nin oy oranının ocak ayına göre 4 puan azaldığını söylemişti.