Muhalefet partileri kongre sürecine hazırlık yapıyor
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Millet İttifakında cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamaması, İYİ Partide süren itirazlar ve diğer partilerin parlamento hazırlıklarının gölgesinde muhasebe süreci başlıyor. İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisini kongreler bekliyor.

Evrensel’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı seçimlerinde ikinci turun da geride kalmasının ardından gözler Millet İttifakındaki değerlendirmelere çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, kendisine oy verenlere "Sizi moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum, yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız” diye seslendi. Millet İttifakında yer alan diğer partilerin genel başkanları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden sonuçlar çıkarması gerektiğini vurgulayarak, daha detaylı değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını ifade ettiler.

Ancak yapılacak değerlendirmeler kadar Millet İttifakındaki partilerin bu yıl gerçekleştirecekleri kongrelerde nasıl yola devam edecekleri de merakla bekleniyor. Çünkü cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcıları olmak için milletvekili adayı olmayan genel başkanlar, dokunulmazlıkları olmadan yola devam edecekler. İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi bu yıl kongrelerini toplayacak.