Muhalefetten cesaret ve kararlılık bekliyoruz
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) AKP, MHP ve BBP’den 336 milletvekilinin imza attığı ve Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın da imza vererek destek olduğu başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine Meclis’in ‘hayır’ demesi gerektiğini belirten açıklamalarını sürdürüyor.

EŞİK’ten dün yapılan açıklamada, “Muhalefetin, iktidarın Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşme talebini reddetmesini çok önemli buluyoruz. Ancak basında yer alan kimi haberlerden alternatif metinler hazırlandığını ve komisyonda görüşme yapılmasının düşünüldüğünü okuyoruz. Bu haberleri kaygıyla karşılıyoruz. Defalarca vurguladığımız gibi, bu koşullarda ve her koşulda Anayasayı uygulamayanlarla Anayasa yapılamaz. Bu teklifi temel alan her türlü müzakereyi ve görüşmeyi reddeden tutuma kararlılıkla devam edilmesini bekliyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Muhalefetten Anayasa değişiklik teklifine #TartışmasızHAYIR demelerini, alternatif bir öneri sunmayarak iktidarın bu dayatmasına son vermelerini bekliyoruz.”

Eşik, önceki gün yaptığı açıklamada da laiklik vurgusu yaparak teklifin Anayasa’ya aykırı olduğuna dikkat çekmişti. HDP’nin yanı sıra 6’lı Masa’da yer alan muhalefet partileri de iktidarın Anayasa teklifi için yapacağı ziyaretlere kapılarını kapatmıştı.