Muhalif belediyelere bir engel zinciri daha geldi
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

AKP’nin muhalif belediyelere yönelik başlattığı ‘hizmet engeli’ne son olarak Mersin Belediyesi katıldı. Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesinin iktidar tarafından engellendiğini ifade etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) tarafından düzenlenen “Oyun Kurucu Mersin” başlıklı toplantıda açıklamalarda bulundu.

10’uncu Kalkınma Planı’nda Mersin’de yapılacağı ifade edilen Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı projesinin Adana’nın Yumurtalık ilçesine kaydırılmasına yönelik yurttaş tarafından büyük bir tepki gösterildiğini dile getirdi.

Aylar önce onay verilen metro projesi için yatırım planı alınmasına rağmen hazine tarafından imza atılmadığını da dile getiren Mersin Belediye Başkanı Vahap Şeçer şunları söyledi:

‘‘Finansman sıkıntımız var. Neden? Yatırım planına alınmasına rağmen henüz hazine tarafından imzalanmadı. Eğer Mersin Ankara’nın velinimeti ise Ankara’nın Mersin’in önünü açma görevi vardır. Çünkü burada insanlar çalışıyor, vergisini veriyor ve Türkiye’ye sarih yatırımlar yapıyor.