Metal yorgunluğu davadan uzaklaşma derken bir dönem AKP’ye yakın hızlı reisçi kalemlerin çoğu sert sözlerle AKP’yi eleştirmeye başladı

‘Muhaliflikte’ Karar kıldılar:  O gazeteden AKP’ye salvolar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemlerde parti içerisine dönük sıkça dile getirdiği metal yorgunluğu eleştirisi ve AKP kongrelerinde meydana gelen kavgaların ardından partiye yakın isimlerden de eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Bir dönem Erdoğan’a verdiği destek ile öne çıkan Akif Beki bugün Karar gazetesindeki ilk yazısında üstü kapalı biçimde AKP’ye yönelik sert ifadeler kullandı. Yine bir dönem Erdoğan’la ilgili “Aziz Cumhurbaşkanımız, Muhterem Reisimiz, Sevgili Recep Tayyip Erdoğan’ımız” diye yazılar yazan Hakan Albayrak da dün oldukça eleştirel bir yazı kaleme almıştı. Karar gazetesinde peşpeşe çıkan eleştiriler parti içerisinde yaşananların giderek su yüzüne çıkması olarak yorumlandı. Elif Çakır ise yazısında AKP'lilerin davadan uzaklaştığını belirtti. Mustafa Karaalioğlu da eleştiri kervanına katılan isimlerde bir diğeriydi. Eleştirilerden en dikkat çekenleri şöyle:

ERDOĞAN’I UZUNCA BİR SÜRE DESTEKLEDİ

muhaliflikte-karar-kildilar-o-gazeteden-akp-ye-salvolar-349146-1.
Akif Beki

Beki’nin bugünkü yazısında öne çıkan ifadeler şöyle: En ufak bir eleştiri kriminalize ediliyorsa... Özgür bir tartışma ortamını savunmak hainleştirilme gerekçesi oluyorsa... İtiraza ihanet, çok sesliliğe de fitne deniyorsa ortada başka bir teklif zaten yoktur. Kabule zorlandığınız tek seçenek, bu tekliftir.

Ve mecbur tutulduğunuz bu dayatmayı reddetmek, artık mimlenmekle, damgalanmakla başlayan otomatik bedeller üretiyordur. Şucusunuzdur, bucusunuzdur, ya o aklın veya bu aklın uşağısınızdır...

KABATAŞ YALANINA ORTAKTI

muhaliflikte-karar-kildilar-o-gazeteden-akp-ye-salvolar-349150-1.
Elif Çakır

Kamuoyunda Kabataş yalanı olarak bilinen Gezi’deki provokatif söylemlere sahip çıkan isimlerden olan ve AKP’li kimliği ile bilinen Elif Çakır da köşesinde şöyle yazdı:

“Şimdi yine gidiyor AK Parti vatandaşın evine, ofisine. Sokakta gördüğü zaman yine tokalaşıyor. Ancak bir farkla: Dün samimiyetle yapıyordu bugün bu ziyaretler bir formaliteye dönüşmüş durumda. Dün vatandaşın evine gittiğinde, bir dostunun evine, akrabasının evine, ana baba ocağına gitmiş gibi gidiyordu, bağdaş kurup oturuyordu, sıkılmıyordu, bugün bağdaş kurmakta zorlanıyor…”

REİSÇİYDİ…

muhaliflikte-karar-kildilar-o-gazeteden-akp-ye-salvolar-349152-1.
Hakan Albayrak

En sert yazıyı kaleme alanlardan birisi ise bir dönemin ‘hızlı Reisçi’si Hakan Albayrak’tı. Albayrak geçmişteki yazılarının aksine dün eleştirel bir yazı kaleme alarak AKP hakkında şunları yazdı:

Özgürlükçülük de AK Parti’nin başlıca iddiaları arasındaydı. Ne var ki bugün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beğenmediği fikirleri özgürce savunmakta ısrar edenler -AK Parti’li de olsalar- AK Parti medyasında barındırılmıyor, hatta Hürriyet gazetesinden bile kovdurulabiliyor. Üstelik bunlar “Sırat-ı Müstakim’den sapmak”la suçlanarak ağır bir dinî vebal (!) altında bırakılıyor.(…) Erdoğan daima “Gurur, kibir bize yakışmaz” diyor, “tevazu ehli” olmanın gereğine işaret ediyor. Ne var ki “Sen kimsin?”i, “Haddini bil!”i de dilinden düşürmüyor. Yağmurlarda beraber ıslandığı kimseleri bile bu şekilde tahkir etmekte beis görmüyor. (…) AK Parti’nin falanca il teşkilatının veya filanca ilçe teşkilatının bütün bunlardaki sorumluluğu, bunları sineye çekmekten ibarettir.

Hal bu iken, Erdoğan’ın AK Parti’de sorun olarak sadece teşkilatlardaki “metal yorgunluğu”nu görmesi, teşkilatlara yüklenmekten gayrı bir ‘özeleştiri’ye yanaşmaması tuhaftır. (…) Erdoğan’ın doğrularını besleyip yanlışlarının önüne geçen akil adamların, parti yönetiminden ve hükümetten bir bir uzaklaştırılması eleştiriliyor. Eski AK Parti’ye, ortak akla, kadro hareketine duyulan özlem ifade ediliyor. Gittikçe yükselen bir tepki var. Bu tepki şimdilik homurtu halinde ama ‘kuvveden fiile çıkması’ an meselesi. BirGün Medya