Fransız yerel gazete La Nouvelle Republique, Muhammed Peygamber karikatürü yayınladıktan sonra sosyal medya üzerinden tehdit aldıklarını açıkladı.

Muhammed Peygamber karikatürü paylaşan Fransız gazeteye tehdit

Orta-batı Fransa'da yayın yapan günlük yerel gazete La Nouvelle République, Charlie Hebdo dergisinde çıkan Muhammed Peygamber'in karikatürünü yayınladıktan sonra tehdit mesajları aldıklarını duyurdu.

Reuters’in haberine göre, La Nouvelle République gazetesi geçtiğimiz hafta Fransız öğretmen Samuel Paty'nin öldürülmesinin ardından, aşırı İslamcıların tehditlerini vurgulamak için, Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan Muhammed Peygamber'in karikatürünü yeniden yayınladı.

'FECEBOOK ÜZERİNDEN TEHDİTLER ALIYORUZ'

Karikatürün ardından tehdit mesajları geldiğini söyleyen gazetenin yazı işleri müdürü Christophe Herigault BFM TV'ye yaptığı açıklamada, “Büyük bir şok yaşıyoruz. Sosyal medya takipçilerimizin yüzde 99’u olumlu geri dönüşlerde bulundu. Ancak bizi şikayette bulunmaya iten neden, az sayıda kişinin gazeteye Facebook üzerinden tehditlerde bulunması” ifadelerini kullandı.

Fransız öğretmen Samuel Paty'nin öldürülmesinin ardından öfkelendiklerini belirten Hérigault, sadece yaşananlara tepki duyduklarını ama kimseyi kışkırtmak gibi bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Yvelines’in Conflans-Sainte-Honorine bölgesindeki bir okulda görev yapan Samuel Paty, sınıfta Muhammed Peygamber karikatürü gösterdikten sonra 18 yaşında ve Moskova doğumlu Çeçen asıllı bir Rus öğrenci tarafından kafası kesilerek öldürülmüştü.