Muhammed’e çarpan kaymakam limiti aşmış
Eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu.

HABER MERKEZİ

ATK Trafik İhtisas Dairesi, Diyarbakır’da 13 yaşındaki çocuğa çarparak ölümüne sebep olan Kaymakam Server Sinanoğlu’nun kaza anında normal hız limitinin 2 katına çıktığını kaydetti.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, Gercüş Kaymakamlığı'na ait ciple 15 Temmuz 2022’de Muhammed Çelik’i ezen ve kaza sonrası tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Sinanoğlu’nun "bilinçli taksirle ölüme sebep olmak" suçundan 2 yıl 8 ay ile 9 yıl arası değişen hapis istemiyle yargılandığı Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, ATK Trafik İhtisas Dairesi’nden rapor istedi. 



Trafik Bilirkişisi Ahmet Erdoğan’a hazırlatılan ve Sinanoğlu’nun hızının saatte 103 kilometre olduğu yönünde hazırlanan raporun “bilimsel ölçütlerle hazırlanmadığına” dair yapılan itiraz sonucu mahkeme ATK’den yeni rapor düzenlemesini istedi. Bunun üzerine hazırlanan raporda, yol üzerinde Sinanoğlu’nun kullandığı 72 EP 436 (72 AN 678) plaka sayılı otomobile ait 69 metre fren izinin olduğu, sürücünün 0.27 promil alkollü olduğu hatırlatılarak, kaza yerindeki azami hız limitinin ise saatte 50 kilometre olduğunun altı çizildi. Raporda, “kesin olmamakla birlikte" hızının saatte 100 ile 110 kilometre arası olduğu belirtildi.

KUSURLU MUHAMMED’MİŞ

Sinanoğlu’nun alkol raporunda 0.27 promil alkollü olmasına ilişkin “0.27 promil alkollü çıkmasının nedeninin kazadan sonra başına dökülen dezenfektandan kaynaklandığı” yönünde ifade verdiği anımsatılan raporda, Sinanoğlu’nun hızını düşürmesi ve etkili önlem almaması nedeniyle tali, yeşil ışıkta karşıdan karşıya geçmesi nedeniyle ölen Çelik’in ise asli kusurlu olduğu belirtildi. Kaza sonrası gözaltına alınıp tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanmıştı. Haber Merkezi