Partiden istifa etmeyen Muharrem İnce’nin ilan ettiği Bin Günde Memleket Hareketi, ismiyle 2023 yılına dair bir mesaj veriyor.

Muharrem İnce, ‘Bin Günde Memleket’ ismiyle hangi mesajı veriyor?

POLİTİKA SERVİSİ

CHP’li Muharrem İnce, günlerdir merakla beklenen açıklamasını yaptı. Partiden istifa etmeyen ve yeni parti kurmayacağını ifade eden İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlattıklarını duyurdu.

İnce, hareketi Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül’de, Sivas’tan başlatacaklarını belirtti. Bu tarih, İnce’nin cumhurbaşkanlığı seçimine dair bir mesaj içeriyor.

4 Eylül’den itibaren bin gün, 2023 yılının mayıs-haziran aylarına denk geliyor. İnce böylece, 2023’te yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir süreç başlattıklarını ilan etmiş oldu.

CHP’den istifa etmek yerine parti içinde kalarak siyaset yapmayı tercih eden İnce, bir erken seçimin gerçekleşmemesi durumunda, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'muhalefetin ortak adayı' olmaya çalışacak. İnce’nin muhalefetin adayı olamaması durumunda, kendi hareketinin adayı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.