Türkiye’nin bir an önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşmesi gerektiğini söyleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisinin yaptığı mektup girişimine Esad’ın olumlu cevap vermediğini anlattı.

Muharrem İnce: Esad'a mektup yazdım, görüşmedi benimle

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a mektup yazdığını ancak Esad'ın kendisiyle görüşmediğini söyledi.

İnce, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki Suriye vatandaşlarının ülkelerine gönderilmesi için AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir an önce görüşmesi gerektiğini ifade etti.

İnce, "Görüşme demiyoruz, bir an önce görüş. İlk kez söylüyorum ben Esad'a mektup yazdım. Görüşmedi benimle, görüşse söyleyecektim bunları" diye konuştu.

"Benim devlette bir yönetim görevim olmadığı için görüşmedi ama Türkiye Cumhuriyeti uyurken, yönetenler uyurken, ben bu girişimi yaptım" diyen İnce, şunları söyledi: "İsterseniz mektubu önümüzdeki günlerde paylaşabilirim de. Görüşeceksen bir an önce görüş. Büyükelçiyi ata, bu sığınmacılardan bir an önce kurtulalım, gönderelim bunları, bu misafirlik fazla uzadı. Dün Türkiye'nin en büyük şehrinde, İstanbul'daydım. Türk göremedim sokakta. Aksaray, Laleli, Fatih buralarda Türk göremedim. Hepsi sığınmacıydı, hepsi Afrikalıydı. Büyük devletler dış politikalarını sokakta yapmazlar. Bu önemli bir sözdür. Erdoğan bunu öğrenecek. Sokakta dış politika yaparsan işte bu duruma gelirsin."