"Saray'a giden CHP'li" iddiasında ismi geçen Muharrem İnce, Hürriyet'e bir yazı yazarak "Konuyu kapatıyorum" dedi

Muharrem İnce: Konuyu kapatıyorum

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın köşesinde yazdığı ancak sonrasında özür dilediği ‘Beştepe’ye giden CHP’li’ tartışmasında ismi geçen Muharrem İnce, yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Hürriyet gazetesine yazı yazan İnce, Genel Merkez’de çete olduğuna dair iddiasının arkasında durdu, ancak konuyu artık kapattığını söyledi.

İnce, söz konusu yazıda, “Neden çete diye ithamda bulunduğumu söylüyorlar. Ben bunlar için elbette ‘birkaç kişi’, ‘bir grup’, ‘bir klik’ gibi adlandırmalarda da bulunabilirdim. Ama bu adlandırmalar çete sözünün içerdiği belli bir amaç için yan yana gelip plan yapmayı, pusu kurmayı, arkadan vurmayı ifade etmezdi” ifadelerini kullandı ve ‘çete’ nitelendirmesinin arkasında durdu.

Söz konusu tartışmanın, CHP’de kurultay sürecine yönelik hesaplar üzerinden anlatılmasının kendisiyle ilgili olmadığını savunan İnce “Benim kurultaya dönük hiçbir faaliyetim yoktur. Asıl hedef ben değil, Sayın Genel Başkan’ın kendisi” yorumu yaptı.

Öte yandan İnce, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları nedeniyle, gazeteci Rahmi Turan hakkında 5 kuruş, Talat Atilla hakkında ise 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. İnce, "Ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum. Avukatlarım dava dilekçesini hazırladı. Konuyla ilgili son sözü artık yargı söyleyecektir" dedi.