Muharrem İnce Saray'a seslendi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de yaptığı konuşma ile terör sorununa ilişkin çok çarpıcı ifadelerde bulundu. AKP iktidarının terörle mücadelesini sert bir dille eleştiren İnce, çözümün silahla ve bombayla olmayacağını dile getirdi

.Muharrem İnce’nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Türkiye uzun yıllardır terörle mücadele konusunda deneyimi olan bir ülkedir. Terör nedir terörle mücadele nedir hepsini çok iyi bilir. AKP iktidara geldiğinde PKK Suriye’den atılmış, örgüt lideri hapisteydi. AKP’ye düşen görev, Irak’tan atılmasını sağlamaktı. Bugün yaşanan sorun 80’den kalan değil, 14 yıldır büyüyen bir sorundur. Hendekler kazılırken, PKK kent merkezlerinde mahkeme kurarken, kendi siyasi ikbaliniz için sustunuz. Siyasetçi sorumluluktan kaçamaz.

Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak dediniz. Çözüm süreci başladı. ‘Anaların gözyaşı dinecek’ derken, ‘çok şükür şehitlerimiz var’ dediniz. Oslo’da CHP’yi PKK’ya şikayet ettiniz. Şehirlerin bombalarla ve silahlarla dolduğunu itiraf ettiniz. PKK çocukları dağa götürürken, anaları dinlemediniz.

Terörle mücadele eden askerleri, teröristlerin gözetiminde yargıladınız. Şehit çocuğumuzun mehzebini sorgulattınız. Acısını haykıran yarbayı linç ettiniz.

Terörle mücadele konusunda üst üste hata yapmış bir hükümet olmanıza rağmen, Türkiye’yi rehin almaya çalıştınız. Analar ağlamasın derken, çocuklar ölmesin diyenleri tutukluyorsunuz.

Gencecik evlatlarımız başkanlık hayalleri için değil 400 vekil için değil, vatan için ölüyor.

Unutmamak gerekir, mezarlıklar, ‘Ben vazgeçilmezim diyenlerle doludur’. Nice koç yiğitler gitti de bu devlet yıkılmadı. Yıkmadığınız ne kaldı ki zaten? Türkiye’yi Ekvador’dan nota yiyen devlet haline getirdiniz.

Eğer bir sorun devamlılık gösteriyorsa, bu sorunun çözümü ulusal politiklarla mümkündür. Bu TBMM ile mümkündür. Bu bizim değil, dünyanın bulduğu bir çözüm yoludur.

İslam ülkelerine aidat görünümlü, apartman yöneticisi edasıyla hesap sormak yerine dünyayı tanımak daha önemlidir.

Ne istediler de vermedik diyerek yardım ve yataklık ettiğinizi kabul ettiniz.

1100 odalı sarayınız, konforlu odalarınız var ama yatacak yeriniz yok.

Acılarımız, şehitlerimiz yüreğimizi dağlıyor. İntikam duygusuyla yola çıkmak doğru değildir. Silah varsa, bomba varsa çözüm yoktur. Çözüm uzlaşmadadır. AKP bu sorunu çözemez, çünkü tarih bilinçleri sorunludur. Milli bayramları Atatürk ilan etmedi ki? Osmanlı döneminde de milli bayramlar vardı.

En önemli ulusal sorunda bile milleti bir araya getiremiyorsunuz. Bugün çoğunluk sizdedir ama tapu milletin kendisindedir.