Mühendis Abalay'a özgürlük eylemine polis saldırdı

ZEYNEP KURAY - @zeynokuray
zeynokuray@gmail.com

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkın Mühendis Mimarları üyesi Olcay Abalay’ın serbest bırakılması için mühendislerin Kadıköy Boğa Heykeli önünde yapmak istediği oturma eylemine polis saldırdı. Polisin mühendisleri yerde sürükleyerek ve darp ederek Heykel Meydanı’ndan uzaklaştırmasına çevredeki insanlar tepki gösterdi.

muhendis-abalay-a-ozgurluk-eylemine-polis-saldirdi-286159-1.

Bu keyfi uygulamaya karşı KESK’li kamu emekçilerinin ihraçlara karşı 13 haftadır nöbet tutuğu noktada açıklama yapan Halkın Mühendis Mimarları üyeleri, 3 aydır hukuksuz ve haksız bir şekilde Silivri Cezaevinde tutulan Mühendis Abalay’ın serbest bırakılana kadar alanları terk etmeyeceklerini vurguladılar.

‘FAŞİZMİN İNSANLIĞI SUÇ OLARAK GÖSTERMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!’

Halkın Mühendis Mimarları adına açıklama yapan Nazım Hikmet Kılıç, Dersim’in Pertek ilçesinde 12 Mart akşamı “ifade eksikliğin var” diyerek gözaltına alınan Halkın Mühendis Mimarları ve Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi üyesi Olcay Abalay’ın keyfi bir biçimde tutuklandığını aktardı. Abalay’ın tutuklamasına, gizli tanık beyanları, Armutlu mahallesindeki kentsel dönüşüme karşı halkı bilgilendirmek, mühendislik yaptığı Cemevi ve Kültür Merkezi’inin gelir ve giderlerini takip etmenin gerekçe gösterildiğine dikkat çeken Kılıç, “Olcay’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen 'suç'lar hepimizin yapmakta onur duyacağız insanlık görevidir” diye konuştu.

muhendis-abalay-a-ozgurluk-eylemine-polis-saldirdi-286160-1.

Faşizmin insan olmayı suç olarak göstermesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Kılıç, “Yoldaşımızı faşizmin zindanlarından çekip alacağız” dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan Halkın Mühendis Mimarları üyelerinin yanına Kadıköy Emniyet Müdürü geldi. Bir süre tartışma yaşadığı eylemde, emniyet müdürünün üyeleri “Gelecek sefer Boğa’nın önünde açıklama yapmaya kalkışırsanız gözaltına alınırsınız” diyerek tehdit etmesi dikkat çekti.