Mühendis kiralamaya yargı “Dur” dedi

BirGün Ankara

TMMOB, mimar, mühendis, şehir plancısı “kiralamak” için ihaleye çıkan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Genel Müdürlüğü hakkında açtığı bir davayı daha kazandı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, MTA Genel Müdürlüğü'nü, hukuka uygun davranmaya çağırdı.

İdare Mahkemesi’nin kararı ile ilgili yazılı açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, MTA Genel Müdürlüğünün hukuka uygun davranmasını istedi.

MTA, KARARLARI UYGULAMIYOR

Koramaz, MTA Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılından bu yana ihtiyacı olan mühendis, mimar ve şehir plancısı kadroları için ihaleler gerçekleştirerek geçici-güvencesiz personel alımı yoluna gittiğini belirtti.

muhendis-kiralamaya-yargi-dur-dedi-625835-1.


TMMOB’un açtığı davalarda, mahkemelerin, “Personel istihdamının ihaleler yoluyla veya başka şirketlerden ‘personel kiralamak’ yoluyla gerçekleştirilmesinin hukuka aykırı” olduğuna hükmettiğini anımsatan Koramaz, “MTA Genel Müdürlüğü mahkeme kararlarını uygulamıyor” dedi.

TAŞERON DEĞİL, GÜVENCELİ KADRO

MTA Genel Müdürlüğü’ne çağrı yapan Koramaz, “Hukuku ve mahkeme kararlarını yok sayan ihale usulden derhal vazgeçmeli ve ihtiyaç duyulan mühendis, mimar ve şehir plancısı personel için kalıcı, güvenceli kadroyla istihdam sağlamalıdır. Kamu hizmetlerinin güvencesiz, kiralık, taşeron, geçici, sözleşmeli personeller aracılığıyla gördürülme anlayışından derhal vazgeçilmelidir. Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancıları için kadro tahsis edilerek, kalıcı, güvenceli atama yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.