Polisin saldırısına uğrayan kadın muhtar Çiğdem Nalbantoğlu'na sivil toplum sahip çıktı. Kaymakamlık polisler hakkında soruşturma yapılmasını istedi

İNCİ HEKİMOĞLU
Gümüşsüyü Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu, şiddet uygulayan polisler hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunun ardından, Beyoğlu Kaymakamı Kamil Başa-ran'la da görüştü. Avukatı Erdal Doğan ile Beyoğlu Kaymakamı'na başvuran Nalbantoğlu, "işkence, dayak ve hakaret" suçlamasında bulunduğu Beyoğlu Emniyet Müdürü ve ve polisler hakkında idari soruşturma açılmasını da istedi. Başaran, başvuru üzerine Beyoğlu Emniyet Müdürü ve olaya karışan polis memurları hakkında idari inceleme yapılması için İstanbul Valiliği'ne yazı yazdı. Uygulamaya göre, cezai soruşturmadan ayrı olarak idari soruşturma yapılabilmesi için İstanbul Valiliği'nin müfettiş talep etmesi gerekiyor.

STK'LER AYAĞA KALKTI
Birgün'deki haberin ardından toplantı yaparak Çiğdem Nalbantoğlu'na uygulanan şiddete tepki gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ortak hareket etme kararı aldı.

Amargi, Bursa Gökkuşağı LGBTT Dayanışma Derneği, Demokratik Özgür Kadın Hareketi, Filmmor, Lambda LGBTT Dayanışma Derneği ile Mor Çatı'nm yaptığı ortak açıklamada; polisin kadın ve eşcinsellere uyguladığı ayrımcılık ve şiddet protesto edilerek, şöyle denildi:

"Karakolda uygulanan ayrımcılık bize hiç yabancı değil. Kocasından gördüğü şiddet nedeniyle karakola gelen kadınların şikayetlerinin alınmadığına, canı tehlikede olmasına rağmen evine geri gönderildiğine, erkek aleyhine verilen 'koruma kararlarının' gereğinin yapılmadığına öyle çok tanık olduk ki... Biz kadınları, can güvenlikleri bulunmamasına karşın, evlerine göndermeye çalışan zihniyet, gece 12.00'de sokakta dolaşmamızı da istemiyor. Ataerkil kadın ve erkek kalıplarına sıkıştırmaya çalışıyor. Zorunlu heteroseksüelliği dayatıyor."

"BAKAN ÇUBUKÇU GÖREVE"
Mor Çatı Kadın Sığınmaevi Vakfı gönüllüsü Ümide Aysu, Çiğdem Nalbantoğlu'nu "kadına yönelik şiddete karşı kadınlarla dayanışma içinde" olan bir kadın olarak tanıdıklarını ve sonuna kadar yanında olacaklarını belirterek, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun söylediklerinin arkasında olmasını istedi.