Muhtarlara 'muhbirlik' için ihbar hattı kuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarların 'muhbir' olması isteği, İçişleri Bakanlığı'nın 6 ay önce muhtarlar için ihbar hattı kurduğunu ortaya çıkardı. 'Muhtar Bilgi Sistemi' olarak adlandırılan sisteme T.C. kimlik numarasıyla giren muhtarlar “ihbar, şikayet, istek, görüş ve öneri” butonlarıyla elde ettiği bilgiyi yetkili devlet kurumuna aktarıyor.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sisteme girilen bilgiler valilik ya da belediyelere gidiyor. Valilik, gerekirse gelen bilgiyi il müdürlüklerine yönlendiriyor.

KAÇAK SARAY'DA TANITIMI YAPILMIŞ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir muhtar sistemle ilgili olarak "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde katıldığımız toplantıda bize bu sistem tanıtıldı. Bu sistemle bir mesajda talep, öneri, şikâyet ve ihbarlarımızın ilgili birime gideceğini ve ivedilikle çözüme kavuşturacaklarını söylediler. T.C. kimlik numarası, ad ve soyadımızla giriyoruz. Cep telefonumuza aktivasyon mesajı geliyor onu girdikten sonra sisteme giriş yapabiliyoruz. Şimdiye kadar 6 tane talep yolladım ama hiçbiriyle alakalı bir cevap alamadım. Sistemi dilekçe bile yazamayan yaşlı muhtarların gözünü boyamak için yapmışlar ama maalesef sorunlara çare olmadı. Ben yine ilgili istek ve talebimi dilekçeyle belediyeye ve ilgili birimlere yapıyorum ve daha hızlı çözüme kavuşturuyorum" dedi.