'Mühürsüz oy’ skandalının kahramanı AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel'in milletvekili olduğu dönemde Meclis’te sahte oy kullanmayı teklif ettiği ortaya çıktı

Mühürsüz oy skandalının kahramanı, Meclis’te sahte oy kullanmayı teklif etmiş!

Derviş Cemal

ABD'ye giderek Fethullah Gülen'i ziyaret eden ve kendisine namaz takkesi hediye edilen AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel'in Kasım 2012’de Meclis’te yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin oylamada ‘sahte oy’ kullanmayı teklif ettiği ortaya çıktı.

Şaibeli referandumda Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 'mühürsüz oylar geçerli' kararının alınmasına yol açan itirazı yapan AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel'in icraatları bitmiyor.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz Kasım 2012’de sabaha kadar süren Meclis Genel Kurulu’nda AKP’li vekil Recep Özel’in yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği oylamasında ‘sahte oy’ kullanmayı teklif ettiğini öne sürdü.

Genel Kurul’u kilitledi

Genel Kurul’da Faktoring Kanunu Tasarısı görüşmeleri örneğine ancak kritik Anayasa değişikliklerinde rastlanan bir gerilime sahne olmuştu. 14.00’te başlayan Genel Kurul’un gece saat 03.35’e kadar uzamasına yol açan tartışmalarda AKP ve MHP’liler karşı karşıya gelmişti.

MHP’li Korkmaz AKP’li Özel’in yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği oylamasında MHP sıralarına gelerek, “Oy kullanmayan arkadaşlar var, listeye baktım, onlar adına oy kullanalım” teklifini yaptığını, bu teklif karşısında MHP’nin Özel’i kendi sıralarından kovduğunu söyledi.

Twitter’da trend topik

MHP’li vekillerin Genel Kurul’da yaşananları twitter’da paylaşması sosyal medyada gündeme oturmuştu. Dönemim MHP Milletvekili Sinan Oğan’ın, “AKP’nin oy sahtekarlığı yaptığı” iddiası Twitter’da #TBMMdeSahteOyRezilliği tagıyla “trend topic” olmuştu.

Gülen’in ziyaret etti namaz takkesini kaptı

Referandum'a gölge düşüren YSK'nın 'mühürsüz oylar geçerli' kararının alınmasına yol açan itirazı yapan AKP'li Recep Özel'in 2012 yılında ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret eden heyetin içinde yer aldığı ortaya çıktı.

Oda TV’nin haberine göre o dönemde AKP Isparta Milletvekili olan Recep Özel'in bu ziyaretiyle ilgili yerel basında yer alan haberde, Gülen'in Özel ile yakından ilgilenerek kendisine bir namaz takkesi hediye ettiği öne sürülmüştü.

'GÜLEN, ÖZEL'E NAMAZ TAKKESİ HEDİYE ETTİ'

Başbakan Binali Yıldırım tarafından YSK'ya atanan Recep Özel'in, 2012 yılında TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olarak görev yaptığı sırada ABD'de Fethulah Gülen'i ziyaret ettiği ortaya çıktı. Özel, o tarihlerde cemaatle güçlü ilişkiler içerisinde olduğunu göstermek için Isparta yerel basınına sık sık demeçler verdi, açıklamalarda bulundu.

ÜÇ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI, ARDINDAN YSK'YA ATANDI

Üç dönem AKP Isparta Milletvekili olarak görev yapan Recep Özel, 1 Kasım 2015'teki genel seçimlerde aday gösterilmedi. AKP, Özel'i Temmuz 2016'da darbe girişiminden bir kaç gün önce YSK'ya temsilci olarak atadı.

15 Temmuz'un ardından birbiri ardında FETÖ soruşturmaları ve gözaltılar başlayınca 2012 yılındaki Gülen ziyareti gündeme getirilen Recep Özel, bu konudaki rahatsızlığını "Zorunlu bir açıklama" yaparak gidermeye çalışmıştı.

'O GÜNÜN ŞARTLARINDA, O ŞEREFSİZ MAHLUĞA ZİYARET'

FETÖ soruşturmaları ve gözaltıların en yoğun olduğu günlerde, 6 Ağustos 2016 tarihinde yerel basında yayınlanan Özel'in açıklaması özetle şöyleydi: "2012 yılında Adalet Bakanlığı'nın resmi bir program için gittiğimiz Amerika' da o günün şartlarında o şerefsiz mahluğa, terörist başına gerçekleşen ziyareti bu günlerde gündeme getirmek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir.”

Vicdanı rahatmış!

YSK'nın referandumda kullanılan mühürsüz oyları geçerli saymasına ilişkin kararın alınmasına yol açan başvuruyu yapan AKP'nin YSK'daki temsilcisi Recep Özel ve yazdığı o itiraz dilekçesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Tartışmaların ve tepkilerin odağındaki isim olan Özel, "Vicdanım rahat" açıklaması yaptı.

Referandum iptalini rüyalarında görürler

YSK'nın referandumda kullanılan mühürsüz oyları geçerli saymasına ilişkin kararın alınmasına yol açan başvuruyu yapan AKP'nin YSK'daki temsilcisi Recep Özel ve yazdığı o itiraz dilekçesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Tartışmaların ve tepkilerin odağındaki isim olan Özel, "Vicdanım rahat" açıklaması yaptı.

Özel'in YSK'ya yaptığı o başvurunun neden olduğu sonuçlara yönelik itirazlar devam ediyor. CHP ve binlerce kişi YSK'ya itiraz başvurusunda bulundu. YSK’ya yapılan itirazlar üzerine konuşan “skandal karar”ın arkasındaki Özel, “Biliyorsunuz seçim yargısının üzerinde Anayasa Mahkemesi ya da uluslararası bir yargı kurumunun denetim yapması mümkün değildir, ilk ve son yargı yeri YSK'dır. Tabii müracaatların önünde bir engel yok. Arada 1 milyon 300 bin oy farkı var. Bunun kapanması ya da seçimin iptal noktasına gitmesi mümkün değildir. Bunu ancak rüyalarında görürler. İtirazlardan da bir sonuç alınamayacağını düşünüyorum” diyerek adeta meydan okudu.