Basketbol Federasyonunu geçen hafta düzenlediği All Star organizasyonundan dolayı kutlamak istiyorum. Gerçekten basketbolseverlerin harika bir Pazar günü...

Basketbol Federasyonunu geçen hafta düzenlediği All Star organizasyonundan dolayı kutlamak istiyorum. Gerçekten basketbolseverlerin harika bir Pazar günü geçirmelerini sağladılar. Abdi İpekçi spor salonu tıklım tıklım dolu idi. Demek ki bu işin tanıtımı ve bilet satışları çok güzel yapılmıştı. Salonda iğne atılsa yere düşmeyecek durumda idi. Bir All Star maçında salonun bu kadar dolu olması ve dışarıda da bir çok kişinin kalması basketbol adına çok sevindirici bir durum. Gösterinin başından sonuna kadar adeta hiç kimse sıkılmadı ve her aktiviteyi büyük bir heyecanla seyretti. Programda hiç boşluk verilmeden çok güzel bir akış sağlanmıştı. Gösteriler birbiri ardına geliyor ve salonu coşturuyordu. Gösterileri televizyondan canlı olarak yayınlayan NTV televizyonu da elde ettiği yüksek izlenme oranı ile bu işten karlı çıkanların başında geliyordu.

Gösteri 3'lük yarışmasıyla başladı. Finalde 17 puan toplamayı başaran Beykoz'lu Kenton Paulino 3 sayı yarışmasını kazanmasını bildi. Crazy Dunkers grubunun gösterileri mükemmeldi. Yaptıkları akrobatik smaçlarla salonu ayağa kaldırdılar. Eyal Horn'un muhteşem şovu ise izlenmeye değerdi. Kafasında basketbol topunu sektirerek yaptığı hareketler ve attığı basket büyük beğeni kazandı... Geçen senelere oranla çok daha güzel bir smaç yarışması izledik Eğer yarışmada Haislip te olsaydı daha da bi süper olurdu. Ancak bana göre birincilik Darüşşafaka'dan Sinan Can Gü-ler'in hakkı idi. Yaptığı smaç müthiş estetikti. Ancak ilksmacında başarılı olamadığı için birinciliği Mersin'den Erkan'a kaptırdı. Yetenek yarışmasında şampiyon beklendiği gibi Mithat Demirel oldu.

All-Star maçında Türkler Yabancılara karşı maç boyunca üstündü fakat son çeyrekte Yabancı Karması yerli Karmasını 114-109 yenmeyi başardı. Maçta Gerald Fitch'in yokluğu seyircileri üzdü fakat onun yokluğunu Solomon-Dobie ikilisi aratmadı. Semih maçta beklentilerin üstünde oynadı ve Yabancı pota altını domine etti. İbrahim ise turnike yani kolay sayıları tercih etti ve maçın en sko-reri oldu(22). Türkler garantili oyun oynayıp maç boyunca üstünlüğü korudu fakat sonlardaki Hais-lip'in bloklarını ve Slaughter'ın müthiş alley-ho-oplarını durduramayınca yenilgiye boyun eğdi. Zaten gösteri maçı olduğu için göze hoş gelen hareketler sürekli olarak yabancılar karmasından geldi.Ayrıca o gün o salonu dolduran seyirci de böyle hareketler görmek amacı ile oraya gelmişti.

Bunlara ek olarak geçen senenin en iyi dans grubu olan Orlando Magic kızları molalarda geceye renk kattı. Salonda ve ekran başında olanlara müthiş gösteriler sundular. Devre arasındaki Ceza konseri de hem seyircileri hem de oyuncuları coşuturmaya yetti. Gördüğünüz gibi gösteri başından sonuna kadar nefessiz izlendi ve bu sene salona gelenler memnun olarak evlerine geri döndüler. Basketbol Federasyonu böyle güzel bir gösteriyi kamuoyununun gündemine taşıyarak ve büyük bir başarı ile organize ederek çok büyük bir iş başarmıştır. Federasyonu diğer birçok icraatı için buradan çok eleştiriyorum ancak burada yiğidin hakkını yiğide vermek gerekir. Federasyon burada gösterdiği başarı ve özeni diğer icraatlarında da gösterirse doğru yolda ilerlemiş olacaktır.