Almanya’nın Münih kentinde çok sayıda ülkeden siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılacağı Güvenlik Konferansı’nın 56’ıncısı düzenlenecek. Kapitalizm karşıtları da büyük bir protestoya hazırlanıyor.

Münih'te kritik güvenlik konferansı

BirGün / Frankfurt

ABD, Çin, Rusya, İran ve Fransa başta olmak üzere çok sayıda ülkeden siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılacağı Güvenlik Konferansı’nın 56’ıncısı düzenlenecek. Almanya’nın Münih kentinde 14-16 Şubat tarihlerinde yapılacak konferansa ABD’den kalabalık bir heyetin katılacak olması dikkat çekti.

ABD’den Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakanı Mark Esper, Enerji Bakanı Dan Brouillette, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Senatör Mitt Romney konferansa katılacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Norveç Başbakanı Erna Solberg, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager ile Facebook kurucusu Mark Zuckerberg de konferansa katılması dikkat çeken diğer isimler oldu.

Konferansın açılışını daha önceleri etkinliğe ‘Almanya Dışişleri Bakanı’ sıfatıyla katılan Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier yapacak.

Münih Güvenlik Konferansı’nın içeriğini küresel politikalar, ekonomik ve siyasi krizler oluştururken kapitalizm karşıtları da büyük bir protestoya hazırlanıyor. “NATO ile barışçıl, adil ve yalnız bir dünya olmaz. Böyle bir dünya gerekli ve mümkün. Birlikte harekete geçelim” çağrısı yapan konferans karşıtları, 15 Şubat’ta Bayerischer Hof çevresinde miting düzenleyecek.