Eski YARSAV Başkanı Murat Arslan’ın, annesinin cenaze törenine katılma isteği güvenlik gerekçesi öne sürülerek reddedildi

Murat Arslan’ın annesinin cenazesine katılma talebi ‘güvenlik’ gerekçesiyle reddedildi

Haber Merkezi

Ankara Başsavcılığı, yargılandığı dava kapsamında 10 yıl hapse mahkûm edilen Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan’ın annesinin cenazesine katılmasına izin vermedi.

Murat Arslan’ın annesi Sevim Arslan dün akşam saat 11.00 sularında yaşamını yitirdi. Bugün saat 16.00’da Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’nda gerçekleşecek olan cenaze törenine katılmak isteyen Murat Arslan’ın bu talebi ‘güvenlik’ gerekçesi öne sürülerek reddedildi.

Yaşadıkları durumun çok üzücü olduğunu söyleyen Murat Arslan’ın evli olduğu Sevilay Arslan, “Eşime güvenlik gerekçesiyle kabul edilmediğini söylemişler. Emniyet biz daha mezarlığa gelmeden kontrol etmiş ve bir rapor hazırlamış. Bu rapora göre güvenlik gerekçesiyle eşimin cenazeye katılma talebi reddedildi” dedi.

'REDDEDİLME SEBEBİNİN GÜVENLİK OLMADIĞINI BİLİYORUZ'

YARSAV Başkanı Mustafa Karadağ ise ret belgesinin henüz ellerine ulaşmadığını aktardı. Cezaevi yönetimini aradığını söyleyen Karadağ, “Cezaevine, güvenlik sebebiyle izin verilmediği söylenmiş. Cezaevine belgeleri verildi. Masrafları da hazırdı. Biz bu talebin reddedilme sebebinin güvenlik olmadığını biliyoruz” diye konuştu.

Düşman hukuku uygulandığını vurgulayan Karadağ, “Yargı içindeki değişik yapıların da mutlaka payı var. İnsanlığın öldüğü bir an. Siyasal iktidar ve uzantısı olan Ankara Başsavcılığı’nda merhamet diye bir şey yoktur. Bir kişinin annesinin cenazesine katılma isteğinden daha doğal ne olabilir?” diye sordu.