Eski SHP Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağıyla ilgili konuştu. " Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı çok doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır" diyen Karayalçın, "Böyle bir karar almışsa doğal olarak hepimizin, tüm Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır cumhurbaşkanı adayımız" ifadelerini kullandı.

Murat Karayalçın: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı doğal olarak CHP'nin genel başkanıdır

Eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağıyla ilgili, "Böyle bir karar almışsa doğal olarak hepimizin, tüm Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır, cumhurbaşkanı adayımız. Bir ön seçim yapılamaz. Söz konusu olamaz" dedi.

Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İzmir Seferihisar kampındaki "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?” açıklamalarını değerlendirdi.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Karayalçın, "Bir parti genel başkanının partinin bütününü görme ve değerlendirme açısından böyle bir çağrıda bulunması olağan karşılanmalıdır. Sayın genel başkanın taktiridir. Bir süre önce benzer, ya da bu şekilde yorumlanabilecek çağrısı olmuştu. Onu da dikkate aldığımızda art arda gelen çağrıların Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bağlantılı olabileceği yorum ağırlık kazanıyor. Bunu göz ardı etmemek gerekir" ifadelerini kullandı.

Karayalçın, şöyle devam etti: "Aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı çok doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır. Bir ön seçim yapılamaz. Söz konusu olamaz. Bizim partimizin genel başkanı cumhurbaşkanı adaylığını düşünüyorsa bir ön seçim söz konusu değildir. Doğal olarak genel başkanımız, eğer böyle bir kararı varsa, ki o çağrıların bununla çok güçlü bir ilişkisi olduğu anlaşılıyor. Böyle bir karar almışsa doğal olarak hepimizin, tüm Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır cumhurbaşkanı adayımız."