Musa Anter davasında zamanaşımı kapıda

HABER MERKEZİ

Musa Anter cinayet dosyasının birleştirildiği JİTEM Ana Davası’nın 29’uncu duruşmasında tanık olarak dinlenen eski Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve gazeteci Latif Şimşek’i sadece basından tanıdığını öne sürdü.

Çatalkaya, daha sonra Şimşek’in bir kez kendisinin makamına geldiğini söyledi. Çatalkaya’nın çelişkili ifade verdiği dava 4 ay sonraya ertelendi. Bu kararın ardından davanın görüleceği tarihte Musa Anter cinayeti dosyasının zamanaşımına girmesine sadece 6 ay kalacak. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Çatalkaya, Şimşek’in kızının kaçması nedeniyle kendinden yardım istediğini iddia etti. Anter ailesinin avukatı Selim Okçuoğlu, Anter davasının zamanaşımı riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Okçuoğlu, “Anter’in katledilmesi olayına dair dosyanın, JİTEM dosyası olarak anılan dosya ve Ayten Öztürk’ün öldürülmesine dair dava dosyalarından ayırılmasına karar verilmesini istiyoruz” dedi.

DELİLLERİ DİKKATE ALIN

Sanık Mahmut Yıldırım’a ulaşılmamasının nedenini anlayamadıklarını vurgulayan Okçuoğlu, dosyanın cezasızlıkla karşılaşmaması için eldeki delillerin dikkate alınarak Cumhuriyet savcısından esas hakkında mütalaa alınıp dosyanın karara çıkarılmasını talep etti. Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ise cinayetin aydınlatılması açısından dosyanın sonuçlandırılmasının önemli olduğunu belirtti. Anter, “Bu cinayeti işleyen kimse, cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Avukat Okçuoğlu’nun zamanaşımı uyarısına rağmen dava 23 Mart’a erteledi.