Müslim: 50 ton silah geldi, daha da gelecek

PYD Eş Başkanı Müslim, ABD'nin kendilerine silah gönderdiğini doğruladı. Başbakan Davutoğlu'na ise Müslim, "Kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz" uyarısında bulundu.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, ABD'nin bölgeye gönderdiği silahlara ilişkin ANF'nin sorularını yanıtladı.

'50 TON SİLAH GELDİ, DEVAMI DA GELECEK'

ABD’nin bölgeye gönderdiği silahlara ilişkin bilgi veren Müslim, kendilerinin kontrolünde olan bölgeye 50 ton silah bırakıldığını doğruladı. Müslim, "Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç, silahların devamı da gelecek" ifadelerini kullandı.

Müslim, ‘’bu silahlar sadece bize verilmedi. Bu silahlar ortak hareket ettiğimiz Arap gruplarına da verildi. Silahların Türkiye’ye veya başka bir yerde kullanılacağı bir çarpıtmadır. Bu silahlar ancak bize yeter. Bunlarla kendimizi DAİŞ’e karşı savunuyoruz. PKK’ye gitmesi veya Türkiye’de kullanılması söz konusu değildir" dedi.

Müslim şöyle devam etti: "Türkiye’ye Rojava’ya saldırırsa kendimizi savunuruz. Biz kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz. Biz Türkiye’ye her zaman kardeşlik çağrısında bulunduk ve kendilerine yönelik şimdiye kadar hiçbir olumsuz tavrımız olmadı."