BBP Genel Başkanı Destici, Alevi yurttaşların problemlerinin kaynağının CHP olduğunu iddia etti. Destici ayrıca, başörtüsüne anayasal güvenceye ilişkin kanun teklifini görüp incelediklerini, yeterli bulduklarını ve parti olarak teklifin arkasında olduklarını bildirdi.

Mustafa Destici: Alevi vatandaşların problemlerinin kaynağı CHP
Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Alevi yurttaşların problemlerinin kaynağının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğunu savundu.

Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cemevlerine yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi ile Alevi yurttaşlara yönelik olumlu adımların atılacağını savunan Destici, "CHP zihniyeti ve onun yanında saf tutanlar bunlardan bile rahatsızlar. İstiyorlar ki devlet, hükümet, Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı, Alevi vatandaşlarla, onların beklediği hizmetlerle ilgili olumlu adımlar atmasın; problemler, rahatsızlıklar devam etsin ve CHP buradan oy devşirmeye devam etsin" diye konuştu.

"ATILAN ADIMLAR CHP'YE RAHATSIZLIK VERİYOR"

CHP'nin "Alevi vatandaşların problemlerinin kaynağı olduğunu" iddia eden Destici, "Bu ülkede CHP onlarca yıl tek başına iktidar olmadı mı? Neden çözmedin? Bu problemlerin kaynağı sensin. Şimdi atılan adımlar CHP'ye rahatsızlık veriyor, çünkü onların elindeki koz alınmış oluyor. Onlar ne derse desin Cumhur İttifakı olarak 85 milyon vatandaşımızı kucaklamaya, onların dertlerini çözmeye ve haklı taleplerini karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE TEKLİFİ

Başörtüsüne anayasal güvenceye yönelik anayasa değişikliği teklifi çalışmalarına da değinen Destici, "Teklifi gördük, inceledik, yeterli bulduk ve yaptığımız çalışmalarla örtüştüğünü gördük. BBP olarak teklifin arkasındayız" ifadesini kullandı. BBP Genel Başkanı Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, görüşmeler tamamlandıktan sonra, uzlaşma sağlanabilirse ortak teklif, sağlanamazsa Cumhur İttifakı olarak teklifin Meclise sunulacağını açıkladı. CHP, başörtüsü serbestliği konusunda samimi ise bu anayasa değişikliği teklifine 'evet' verir; vermezse samimiyetsizliği ve başörtüsü düşmanlığı bir kez daha tescillenmiş olur. Kılıçdaroğlu'nun düştüğü bu çukurdan çıkmasının tek yolu var, o da partisinin anayasa değişikliği teklifine 'evet' demesi."

AA