Geçirdiği beyin kanaması sonucu çarşamba günü hayatını kaybeden Kurtuluş Hareketinin önemli isimlerinden SYKP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya, yüzlerce seveninin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı

Mustafa Kahya'ya son görev

BirGün Ankara

Geçirdiği beyin kanaması sonucu çarşamba günü hayatını kaybeden Kurtuluş Hareketinin önemli isimlerinden SYKP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kahya, yüzlerce seveninin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı. Kahya, SYKP Genel Merkezi önünde yapılın törenin ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Mustafa Kayha için ilk tören SYKP Genel Merkezi önünde yapıldı. Törene SYKP üyelerinin yeni sıra HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Halkevleri Başkanı Oya Ersoy, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Hasip Kaplan gibi isimler katıldı.

Mustafa Kaya için yapılan törende ilk konuşmayı SYKP Eş Genel Başkanı Nejla Kurul yaptı.

Kahya’nın yaşamından kesitler aktaran Kurul, “Kahya, ömrünün tamamını sosyalizm mücadelesine adadı. En zor koşullarda bile en umudunu kaybetmezdi. Onsuzluğu alışmak çok zor olacak” dedi. SYKP Eş Genel Başkanı Nejla Kurul Mustafa Kahya’nın demokrasi mücadelesi   verenlerin birliği için büyük çaba sarf ettiğini söyleyerek, “sosyalist hareketin her birlik çabasında Kahya’nın emeği ver” dedi.

Törene katılan siyesi parti başkanları, siyasi oluşum temsilcileri ve dostlarının konuşmasından sonra Mustafa Kahya Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.