Rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla hakkında dava açılan ve açığa alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, açığa alınma süresinin uzatılmasına karşı itirazı mahkeme tarafından reddedildi.

Mustafa Kayalar'ın başvurusu reddedildi

BİRGÜN EGE

Rüşvet ve yolsuzluk suçlaması suçundan hakkında dava açılan ve görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın davası sürüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınma süresinin uzatılması sonrası Kayalar’ın itirazı İzmir 7. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Kayalar’ın avukatlığı yapan ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın yaptığı açıklamada,  kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. Aydın,  “Mustafa Kayalar’ın göreve iadesi için yeniden dava açacağız. Bakanlığın haksız ve hukuksuz işlemine karşı hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Seçimi kazanınca milli irade lafları edenlerin, seçimi kazanamayınca ortaya çıkan millet iradesini bakanlık koridorlarında boğan anti demokratik anlayışına da bu haksız düzene de karşı çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.