CHP’den Erzincan milletvekili seçilerek önemli bir başarıya imza atan Mustafa Sarıgül, neden TikTok mecrasını seçtiğini anlattı. Sarıgül, “Bir arkadaşım vardı bilgisayar mühendisi. Geldi bana TikTok'u anlattı. Twitter'ı izleyenler genellikle entelektüel, kararlarını vermiş bir kitle... Instagram'ı izleyenler kararını yüzde 50 vermiş vaziyette. TikTok'ta da işçi gençler var, kırsaldaki gençler var, sanayideki gençler var. Başkanım dedi, bu mecra kararsız bir mecra... Ve biz o dönemde TikTokları çekmeye başladık” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Mustafa Sarıgül'den "Neden TikTok?" sorusuna yanıt

14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin son seçimlerdeki oyunu 10 puandan fazla artırarak Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de Şule Aydın'ın konuğu olan Sarıgül, ilk olarak iletişim metodu hakkında konuştu. Twitter ve Instagram’ı entelektüel ve siyaseten kararını vermiş bir kitlenin kullandığını ancak TikTok’da daha farklı bir gerçekliğin olduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi:

“Ben TikTok nedir biliyorsam Allah belamı versin, ben Erzincanlıyım. Ne TikTok'u bilirim ne Instagram'ı... Ben TikTok çekmeye başladım. Torunlarım geldiler "Büyükbaba bizimle dalga geçiyorlar... Böyle şey olur mu" diye isyan ettiler... Bütün arkadaşlarım da eleştirdi, "Senin TikTok'ta ne işin var dediler’... Bir arkadaşım vardı bilgisayar mühendisi. Geldi bana TikTok'u anlattı. Nedir dedim evlat TikTok, anlattı. Twitter'ı izleyenler genellikle entelektüel, kararlarını vermiş bir kitle... Instagram'ı izleyenler kararını yüzde 50 vermiş vaziyette. TikTok'ta da işçi gençler var, kırsaldaki gençler var, sanayideki gençler var. Başkanım dedi, bu mecra kararsız bir mecra...

Bu mecradaki TikTok izleyenler politize olmamış bir kitle. Ve biz o dönemde TikTokları çekmeye başladık. Bizden sonra gördüler ki burada çok büyük bir başarı var. Bizden sonra girenler o kadar başarılı olamadı ama nedeni şu. TikTok'un bir ruhu var. Onu yaşamanız lazım. Nerede hangi enerjiyi vereceğinize bakmanız lazım... Dokuz saniye ile 14 saniye arasında derdinizi anlatmanız lazım. Her Tiktok Türkiye'nin bir meselesini gündeme getirdi. Erzincan'da onun çok faydasını gördük..."

“ERZİNCAN’DA UYGULADIĞIMIZ SİSTEMİ UYGULAMAMIZ LAZIM”

Sarıgül, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasıyla ilgili de değerlendirmeler yaptı:

“10 günlük süre içerisinde Erzincan'da uyguladığımız sistemi uygulamamız lazım. Erzincan'da gönüllere hitap ettik, duygusal bir kampanya yaptık, hemşerilik duygusunu, toplumsal barışı ön plana çıkardı. Erzincan'a tam 25 gün boyunca oy konuşmadım, oy almaya değil önce gönülleri almaya geldim. Geçmişte iki dönem parlamentoya vekil gönderememiş bir ilimizdi.”

Sarıgül ayrıca, "Hangi köyde, hangi ilçede ne söylemem gerektiğini çok iyi biliyordum. Bunu ben bilmiyordum, Erzincan'da çok başarılı bir teşkilatımız var. Onun başkanı Erdem Topçu... Onlara saygılarımız, sevgilerimi sunuyorum. Başarının göstergesi kararlı, verimli ve uyumlu çalışmaktır" dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NU VATANDAŞLARIMIZA YETERİ KADAR ANLATAMADIK”

Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Kılıçdaroğlu ekonomiyi düzlüğe çıkaracak olan isimdir. İnanın ki sadece kendisine oy verenlerin cumhurbaşkanı olmaz, kendisine oy vermeyen AKP'li, MHP'li vatandaşlarımızın da hukukunu korur.

Türkiye'de uzlaşmacı isim, toplumsal barışı sağlayacak, kardeşlik hukukunu tesis edecek isim sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sayın Kılıçdaroğlu yurttaşlarımızı bana oy verdi vermedi diye ayırmaz.

Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nu vatandaşlarımıza yeteri kadar anlatamadık. Bütün yurttaşlarıma çağrım 10 günlük süre içerisinde iki bölüm yapmalıyız. Sahaya çıkacak olan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlatacak sözcülerimizin ortada olması lazım. İki esas önemli kadro da, bir kadronun da gerekiyorsa farklı destekler de alarak, tüm sandıklarda ıslak imzalı tutanakların ilçe başkanlıklarına, il başkanlıklarına, genel merkeze ulaşması lazım. Teknolojik olarak profesyonel destek almamız lazım. Bu seçimin galibi halktır, Sayın Kılıçdaroğlu'nun makama mevkiye ihtiyacı yok. Sayın Kılıçdaroğlu kendisi sarayda oturmak ama tüm Türkiye'yi sarayda oturur hale getirir.”