CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 2014’te İBB Başkanlığı için yarıştığı Sırrı Süreyya Önder ile o dönemki tartışmalar üzerinden aralarında geçen diyaloğu gülümseyerek anlattı. Sarıgül, “O dönemde benim büyükşehir belediyesi adaylığımda Sayın Sırrı Süreyya Önder kardeşimiz ölüyü-diriyi bıraktı, gözü bize dikti” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Mustafa Sarıgül, Sırrı Süreyya Önder ile aralarında geçen diyaloğu anlattı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisindeki değişim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin lider problemi değil, kadro problemi olduğunu söyleyen Sarıgül, “Herkes takımın oyuncusu ama kimsenin kendine çalışmaması lazım takıma çalışması lazım. Takımın her oyuncusu münferit oynarsa golü ben atacağım derse golü kaçırır. Çalım atmaya gerek yok pas vermek lazım. O takım CHP, forma CHP forması. Formayı çıkardığımız zaman hiçbirimizin kıymeti harbiyesi yok” ifadelerini kullandı.

Sarıgül, “Kemal Kılıçdaroğlu kaybetmedi, kadro kazandıramadı, biz kazandıramadık yazıklar olsun bize. Genel Başkan canla başla çalıştı, hayatta bir araya gelmeyecek insanları bir araya getirdi, müthiş bir mücadele verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’na laf söyleyeceklerine 190 bin 817 sandığı koruyamayanlara laf söylesinler. Başarı 3 şeyden geçer; lider, kadro, proje. CHP’nin lideri var ama kadronun yardımcı olması lazım” dedi.

Konuşmasında 2014 yılındaki yerel seçimler sürecini de hatırlatan Sarıgül, İBB adayı olarak yüzde 41 oy aldığını belirterek, bu konuda Sırrı Süreyya Önder ile yaşadığı bir diyaloğu gülerek anlattı:

“O dönemde HDP’nin adayı Sayın Sırrı Süreyya Önder beydi. Sırrı Süreyya Önder bey parlamentoda, kendisiyle konuşabilirsiniz. O dönemde benim büyükşehir belediyesi adaylığımda Sayın Sırrı Süreyya Önder kardeşimiz ölüyü-diriyi bıraktı, gözü bize dikti. Her kelimesinde Mustafa Sarıgül’ü eleştirdi. Geçen gün de diyorum ki, ‘Sen niye bana öyle yaptın?’ O da dedi ki ‘Ben mi yaptım’.”  

Sarıgül, İBB adaylığı nedeniyle Kılıçdaroğlu’na vefa borcu olduğunu da sözlerine ekledi.