Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Tüm dünyanın gündeminde İHA'lar ve SİHA'lar alanında Türkiye bulunuyor. Avrupa ülkesi de dâhil ülkeler Türkiye'den insansız hava aracı satın alabilmek için adeta sıraya girmiş durumda" diye konuştu.

Mustafa Varank: Avrupa ülkeleri Türkiye'den İHA alabilmek için sıraya girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin insansız hava araçlarının (İHA) dünyanın gündeminde olduğunu iddia etti. Varank, "Şu anda birçok Avrupa ülkesi de dâhil ülkeler Türkiye'den insansız hava aracı satın alabilmek için adeta sıraya girmiş durumda" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Niğde’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Niğde Valiliği’ni ziyaret etti, Şeref Defteri’ni imzaladı. Varank, daha sonra Niğde Belediyesi ziyaretinde bulundu, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretlerinin ardından Ömer Halisdemir Üniversitesi Yeşil Enerji Evi ve Silisyum Saflaştırma Merkezi açılış törenine katılan Varank, özetle şu açıklamalarda bulundu:

"İşte şu anda tüm dünyanın gündeminde İHA’lar ve SİHA’lar alanında Türkiye bulunuyor. Şu anda birçok Avrupa ülkesi de dahil ülkeler Türkiye’den insansız hava aracı satın alabilmek için adeta sıraya girmiş durumda. Peki bunu biz nasıl başardık. Elbette genç ve yetenekli mühendislerimizin doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yapması sayesinde kazandık.

İşte ben inanıyorum ki burada gördüğümüz pırıl pırıl gençlerimiz bunun gibi hem savunma sanayi alanında hem de sivil sektör alanında bizimle çalışacaklar. Türkiye’yi sadece teknolojiyi kullanabilin değil teknolojiyi geliştirip üretebilen ve dünyaya satabilen ülke yolunda bizimle yürüyecekler. Ve biz de bu gençlerimizin sayesinde çığır açıp teknolojide Türkiye’yi çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Buradaki gençlerimizin gözünde bu ışığı görüyorum."

DHA