Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın hâlâ görevde bulunmasının kendisini rahatsız ettiğini belirterek, "Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar" dedi.

Mustafa Varank: Kızılay Başkanı'nın görevde olması beni rahatsız ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TV100 yayınında Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Varank, Işık'ın kendisine yönelttiği "Kızılay Başkanı'nın hâlâ görevde olması sizi rahatsız etmiyor mu?" sorusuna, "Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı" diye cevap verdi.

Kızılay hakkında gazetecilerin ortaya çıkardığı skandalların ardından AKP'liler de Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tepki göstermeye devam ediyor. Son tepki AKP'li Bakan Varank'tan geldi. Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Varank, Kınık'ın hâlâ görevde olması hakkında şunları söyledi:

"Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Kızılay dernek statüsünde. Derneklerle ilgili nasıl usuller uygulanacağı mevzuatta belli. Kızılay Başkanı'nın görevden ayrılması gerekiyorsa buna kendisinin karar vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım. Bu resmî bir makam değil. Başkanıyla ilgili kararları kendi kurulları verir." 

AKP'LİLERDEN GELEN İLK TEPKİ DEĞİL

Kerem Kınık'a daha önce de AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Şahan Gökbakar’la polemiğe girdiği için “Sadece işinize odaklansanız artık” demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Kerem Kınık’ın kurumun itibarını korumak için koltuğu bırakması gerektiğini söylemişti.