Kaynak: Haber Merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TRT'nin seçim döneminde muhalefet adaylarına yer vermediği eleştirilerine, "Ben de bir kere bile TRT'ye çıkmadım" yanıtını verdi.

AKP'nin Bursa'dan milletvekili adayı olarak gösterdiği bakan Mustafa Varank, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Mehmet Yeşilkaya, Kübra Par ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Gazeteciler, Varank'a adil bir seçim yarışına gidilmediği, iktidarın devlet imkanlarını daha çok kullandığı ve TRT'nin muhalefet liderlerine yer vermediği eleştirilerini sordu. 

Varank'ın bu eleştirilere karşılık "Ben de çıkmadım TRT'ye" yanıtını vermesi gündem oldu.

ERDOĞAN'A 48 SAAT, KILIÇDAROĞLU'NA 32 DAKİKA

TRT Haber'in 1 Nisan-11 Mayıs döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 48 saat, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yalnızca 32 dakikalık süre ayırdığı ortaya çıkmıştı. Muhalefet, seçim sürecinde iktidarın devletin olanaklarından daha fazla yararlandığı, adil bir seçim süreci olmadığı eleştirisini yapmıştı. 

TRT Haber’in liderlere ayırdığı süreyi ise 'Utanç tablosu' olarak değerlendiren RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, BirGün'e yaptığı açıklamada, "TRT’nin kamu yayıncılığı özelliğini yitirdiğini ve yeniden revize edilmesi gerektiğini bizlere anlatıyor" yorumu yapmıştı.