GATA’da ilk kez Vatan gazetesinden Melis Güvenç'e konuşan Mutlu Kaya: Sibel Can'dan nefret ediyorum

Mutlu Kaya: Sibel Can'dan nefret ediyorum

Uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanan Mutlu Kaya, 38 gün komada kaldıktan sonra hayata dört elle sarıldı ve yaşam savaşını kazandı. Hayatına ve hayallerine kaldığı yerden devam etmek için GATA’daki tedavisine azimle cevap veren Mutlu’nun sağlığı her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Vatan gazetesinden Melis Güvenç'e konuşan Mutlu Kaya, gazetecilerle yanında poz veren Sibel Can'a tepki gösterdi.

"Sibel Can'dan nefret ediyorum" diyen Mutlu Kaya'nın annesi şöyle konuştu: "Sibel Can yardım ediyorum diye kendini ortaya koydu, daha çok yardım edeceklerin önünü kapattı. Nasıl olsa Sibel Can arkalarında diyenler yardımdan vazgeçti. Sibel Can sadece Diyarbakır'daki hastaneyi iki kere menajerine arattı, bir defa da gazetecilerle yanımıza geldi. Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ama Sibel Can'ın yaptığı çok ağrımıza gitti. Ne hassasiyeti, ne de bir yardımı oldu."

Zanlıya ‘kravat indirimi’ istemiyoruz

Mutlu'yu yaralayan kişi Veysi Ercan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede şüpheli Ercan hakkında, "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Veysi Ercan'ın, Mutlu'nun sevgilisi olarak bilinmesine tepki gösteren aile, duruma açıklık getirmek istedi ve "O kişi savunmasını sevgilisiyim diye vermiş. Bu suçu işleyen kişi başka nasıl savunacak kendini. Zaten olaydan önce savcılığa bir sürü şikayet dilekçesi verdim. Ama yine de önüne geçemedim. Ne kendisini tanırım ne de ailesini... Asla tanışıp görüşmek istemem. Mutlu o kişinin sevgilisi olarak yazılmasına çok üzüldü. Sevgili değillerdi. Çocuk kızıma teklifte bulundu, Mutlu kabul etmedi. Ama peşini bırakmadı" sözleriyle zanlının sevgilisi olduğu iddialarının yalan olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili Mutlu'ya hiçbir şey soramadıklarından da bahseden anne "Belki olayın kendisine sorulmasını bekliyor, anlatmak istiyor ama bizi öldürseniz o kişiyi Mutlu'ya soramayız. 8 Eylül'de mahkememiz var. Alman ve İtalyan medyası bile bu davayı takip ediyor. Mutlu hayata bebek gibi yeniden başlamaya çalışırken, ölümden dönmüşken, kravat indirimi istemiyoruz" dedi.