Mutlu ve Çapkın için karar verildi

'FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davasında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun tahliyesine karar verildi.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'FETÖ'nün mülkiye yapılanması’ davasında karar açıklandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya 3 yıl 1 ay, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Hüseyin Avni Mutlu’nun 5 Ağustos 2016'dan bu yana tutuklu bulunduğu için tahliye edileceği bildirildi. Hüseyin Çapkın hakkında ise Aralık 2017'deki duruşmada ev hapsi kararı verilmişti.

Mutlu ve Çapkın hakkında açıklanan ilk iddianamede 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU TAHLİYE EDİLDİ

'FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına ilişkin davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Cezaevi çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Kış gününde bu mutlu anımızı bizlerle paylaşmak üzere bir arada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Gecenin bu saatinde objektiflerinizi uzatmak suretiyle haber haline getirmeye çalıştığınız için, zor bir görev yapıyorsunuz biliyorum. Gece gündüz çalışıyorsunuz, bu tutumunuz nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. İlave söyleyeceğim bir şey yok çok mutluyum” dedi.