Müyorbir Başkanı Burhan Şeşen'in, yönetim kurulu kararıyla görevden el çektirilen eski başkan Ahmet Koç'la ilgili yaptığı son yazılı açıklama çeşitli iddiaları ortaya attı.

Müyorbir'de Ahmet Koç depremi

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Burhan Şeşen'in, yönetim kurulu kararıyla görevden el çektirilen eski başkan Ahmet Koç'la ilgili yaptığı son yazılı açıklama çeşitli iddiaları ortaya attı. Müzik gündemine oturan açıklamada, Ahmet Koç'un iş deneyimi olmayan yeğenini 7bin liraya işe aldırıp bu maaşın 5bin lirasını yeğeni üstünden kendine aldığı bilgisi de Kültür Bakanlığı'nın bir denetlemesinde saptandığı bilgisi var.

"MÜYORBİR ile ilgili olarak aşağıdaki hususların MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen tarafından üyelerimize bildirilmesi gerekmiştir." diye başlanan açıklamada 17 Nisan 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile Edip Akbayram, Ali Kocatepe, Onur Akın, Ramazan Kubat (Kubat) ve Burhan Şeşen’in oyları ile Ahmet Koç, MÜYORBİR başkanlık görevinden alındığı da belirtiliyor.

Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından kurumda yapılan denetleme sonucunda 10 Haziran 2014 tarihli Bakanlık raporu kapsamında Bakanlık, "Ahmet Koç’un yönetim kurulu üyeliğinden alınmasına, Ahmet Koç’un MÜYORBİR’den aldığı 144.119 TL (yüzkırkdörtbin yüzondokuz lira) paranın, Ahmet Koç tarafından MÜYORBİR’e iade edilmesine, Ahmet Koç’un usulsüz işlemleri sebebiyle MÜYORBİR haysiyet ve disiplin kuruluna sevk edilerek hakkında disiplin soruşturması açılmasına, Ahmet Koç’un lise mezunu ve hiç bir iş deneyimi olmayan yeğeni İrem Tekin’i MÜYORBİR’e işe almak suretiyle ve yeğenine 7.000 TL maaş bağlayarak, aylık 7.000 TL maaşın 5.000 TL’lik kısmını Ahmet Koç’un yeğeni üzerinden kendisinin almasının Türk Ceza Kanunu kapsamında dolandırıcılık suçu olduğu bu nedenle Ahmet Koç hakkında İstanbul Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulması gerektiği....” ilk maddelerde açıklanıyor. Açıklamada tespitlerin Bakanlık raporu ile MÜYORBİR'e bildirildiği ve Bakanlığın Ahmet Koç ile ilgili bu işlemlerin derhal yapılmasını MÜYORBİR’den talep ettiği de vurgulanıyor.

MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen'in imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle bitiyor:

"Söz konusu mahkeme kararının Ahmet Koç tarafından “Ahmet Koç, MÜYORBİR’e dava açmış da kazanmış, hakkındaki usulsüzlüklerden arınmış...” gibi yansıtılması trajikomiktir. Söz konusu mahkeme kararı MÜYORBİR olağanüstü genel kurul sürecininin yürütülmesi için MÜYORBİR üyelerinden Osman İşmen, Ali Tekintüre ve Metin Özülkü’nün görevlendirilmesinden başka bir şey değildir. Adı geçen mahkeme kararında yönetim kurulu görev ve yetkisine ilişkin herhangi bir hüküm ve karar yoktur; MÜYORBİR yönetim kurulu görevinin başındadır. Ahmet Koç’un sosyal medyadaki beyanlarının tamamı uydurma ve gerçekdışıdır. Değerli üyelerimizin, Ahmet Koç’ un söz ve beyanlarına itibar etmemeleri gerekmektedir."